En god kop kaffe og et stykke hjemmelavet knækbrød

Det lyder da ikke værst vel?

Opskriften på en rigtig god kop stempelkaffe lyder sådan her, i følge en verdensmester i kaffebrygning:

Kog vandet og lad det køle ned til 96 grader.

Mal bønnerne i kaffekværnen, hæld dem i stempelkanden. Hæld vand på, rør rundt og sæt stemplet på uden at trykke ned. Lad kaffen trække i 4 minutter. Så tager du stemplet af igen, rører rundt og fjerner så al den lyse skum på toppen, og det gør ikke noget at der kommer kaffebønner med. Skyl stemplet hvis der er skum på. Skummet er meget bittert, og kaffen bliver helt anderledes, hvis du tager dig tid til at fjerne det. Tryk så stemplet i bund og nyd.

Knækbrøds opskriften har jeg fra en kær Ekvinde , der er kun lavet en mindre ændring.

1 dl. solsikkekerner

1 dl. hørfrø

1 dl. græskarkerner

1 dl. sesamfrø

1 dl. havregryn

2 dl. hvedemel

1 dl. grahamsmel

2 dl. vand

1 dl. olie

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

Det hele røres sammen. Halvdelen placeres midt på et stykke bagepapir på størrelse med en bageplade. et tilsvarende stykke bagepapir lægges ovenpå. Dejen rulles tyndt ud mellem de to stykker papir, det lægges på bagepladen og det øverste papir fjernes forsigtigt. Snit forsigtigt dejen i den størrelse knækbrød du gerne vil have. Bages ved 190 grader i ca. 18 minutter. Køl ned og knæk forsigtigt ud. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.

Så er de kolde efterårsdage måske knap så kolde alligevel.

2 tanker om "En god kop kaffe og et stykke hjemmelavet knækbrød"

  1. Dorthe

    Nøøj det ser indbydende ud. Fed vinkel på kaffebilledet!
    Jeg må også i gang med at bage knækbrød, det er MUUUMS!
    Ps. Skøn blog her (som jeg lige har opdaget du har)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>