Suppe med jordskokker og linser

 

Jordskokkesuppe med linser

Til 4 voksne

1 kg. skrællet jordskokker skåret i grove stykker

1 stort løg i tern

2-3 fed hvidløg

2 dl. røde linser

6 mellemstore kartofler skrællet og i grove tern

1 håndfuld persille

grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare)

1 dl. fløde

Salt og peber

Olie

 

Svits løg i olie ved middel varme i nogle minutter. Tilsæt hvidløg i skiver. Rør lidt rundt og tilsæt jordskokker og kartofler. De skal svitse med i 5 minutter, rør jævnligt rundt. Hæld de skyllede linser i, og tilsæt vand (det går hurtigst hvis det er vand der lige har kogt i f.eks. elkedlen) så det er dækket plus lidt mere. Tilsæt boullion og lad det simre i 20 min. Når grøntsagerne og linserne er møre, så tilsæt persille og blend med stavblenderen, og smag så til med salt, peber og fløde.

Server med frisk pesto, croutoner og ristede kerner.

 

Hjemmelavede croutoner

Skær brødrester i små tern, op på bagepapir på bradepanden, lidt olivenolie og salt på, vend rundt og lad dem tørre i ovnen i ca. 30 min ved 150 grader. Rør rundt jævnligt og tilsæt evt. mere olivenolie. Både lyst, groft og rugbrød kan bruges.

Ristede kerner

Jeg bruger ofte græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø.

Rist solsikker og græskarkerner på en tør meget varm pande i nogle minutter, rør rundt hele tiden. Tilsæt så lidt olivenolie og salt, og sesamfrø. Rist 30 sekunder mere og hæld dem så i en skål med det samme.

Hjemmelavet pesto, klassisk genovese

Lidt pinjekerner

Et bundt frisk basilikum

olivenolie (prøv dig frem, ca. 1/2 dl.)

1/2 fed hvidløg

1-2 dl. friskrevet parmesanost

Rist pinjekernerne på en tør pande, rør godt rundt, lad dem kun tage lidt farve. Op i minihakkeren med dem sammen med basilikum, olivenolie og hvidløg. Blend til du får den konsistens du kan lide. Den skal være lidt tynd inden osten kommer i, men om du vil have den grov eller fin er op til dig selv. Hæld i en skål og rør friskrevet parmesanost i (revet på det fine rivejern). Jeg foretrækker bestemt, at osten er revet for sig, og rørt i bagefter, fremfor at den bliver blendet med andet.

God fornøjelse med det hele.

 

 

 

2 tanker om "Suppe med jordskokker og linser"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>