Til 4 voksne
1 kg. skrællet jordskokker skåret i grove stykker
1 stort løg i tern
2-3 fed hvidløg
2 dl. røde linser
6 mellemstore kartofler skrællet og i grove tern
1 håndfuld persille
grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare)
1 dl. fløde
Salt og peber
Olie
Svits løg i olie ved middel varme i nogle minutter. Tilsæt hvidløg i skiver. Rør lidt rundt og tilsæt jordskokker og kartofler. De skal svitse med i 5 minutter, rør jævnligt rundt. Hæld de skyllede linser i, og tilsæt vand (det går hurtigst hvis det er vand der lige har kogt i f.eks. elkedlen) så det er dækket plus lidt mere. Tilsæt boullion og lad det simre i 20 min. Når grøntsagerne og linserne er møre, så tilsæt persille og blend med stavblenderen, og smag så til med salt, peber og fløde.
Server med frisk pesto, croutoner og ristede kerner.
Hjemmelavede croutoner
Skær brødrester i små tern, op på bagepapir på bradepanden, lidt olivenolie og salt på, vend rundt og lad dem tørre i ovnen i ca. 30 min ved 150 grader. Rør rundt jævnligt og tilsæt evt. mere olivenolie. Både lyst, groft og rugbrød kan bruges.
Ristede kerner
Jeg bruger ofte græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø.
Rist solsikker og græskarkerner på en tør meget varm pande i nogle minutter, rør rundt hele tiden. Tilsæt så lidt olivenolie og salt, og sesamfrø. Rist 30 sekunder mere og hæld dem så i en skål med det samme.
Hjemmelavet pesto, klassisk genovese
Lidt pinjekerner
Et bundt frisk basilikum
olivenolie (prøv dig frem, ca. 1/2 dl.)
1/2 fed hvidløg
1-2 dl. friskrevet parmesanost
Rist pinjekernerne på en tør pande, rør godt rundt, lad dem kun tage lidt farve. Op i minihakkeren med dem sammen med basilikum, olivenolie og hvidløg. Blend til du får den konsistens du kan lide. Den skal være lidt tynd inden osten kommer i, men om du vil have den grov eller fin er op til dig selv. Hæld i en skål og rør friskrevet parmesanost i (revet på det fine rivejern). Jeg foretrækker bestemt, at osten er revet for sig, og rørt i bagefter, fremfor at den bliver blendet med andet.
God fornøjelse med det hele.
den skal prøves
God fornøjelse, giv endelig en vurdering når du har prøvet den