Torsdagsboller

Jeg bagte de her boller i går, de er knasende og seje udenpå,  dejlig bløde indeni.

15 gram gær (brug lidt mere, hvis du ikke bruger surdej)

1/2 dl. surdej

4 dl. lunkent vand

10 gram salt

50 gram majsgryn (ikke majsmel)

450 gram tipo 00 mel

100 gram hvedemel

Opløs gær og surdej i vandet, (brug koldt vand hvis du vil koldthæve) tilsæt mel og salt, ælt rigtig godt, helst på maskine, for dejen er klistret. Jeg ælter ca. 8 min. på maskine. Lad dejen hæve min. 1 time, gerne mere. Hvis de hæver på køl, så lad dem stå natten over. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, lad dem hæve endnu en gang. Bag bollerne ved min. 225 grader i ca. 12 minutter. De skal være fint gyldne og det svinger lidt fra ovn til ovn. God fornøjelse.

 

 

2 tanker om "Torsdagsboller"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>