Thai suppe

Den her dejlige thaisuppe lavede jeg hos svigerne i weekenden:

2 bdt. forårsløg i fine ringe

1/2 peberfrugt i tynde strimler

1/2 courgette i fine strimler

en ordenlig omgang ingefær

lidt olie

2 spsk. grøn karry pasta

3 limefrugter, skal af 1, saft af 3

3 stængler citrongræs

1-2 spsk. soya

1 spsk. fish sauce

4 dåser kokosmælk

1 håndfuld bønnespirer

nudler

500 gram torskefilet

400 gram hjertemuslinger

rejer

Svits karrypasta i en smule olie i en stor gryde. Tilsæt ingefær og derefter kokosmælk. Op i med peberfrugt, courgette og forårsløg. Bank citrongræsset lidt i stykker med bagsiden af en kniv eller en kødhammer og op i gryden. Riv limeskal i, tilsæt saften fra lime, soya, fish sauce. Lad det simre lidt.  Kog nudlerne ved siden af, i en mængde så du synes det passer. Sørg for at rense muslingerne godt, dvs. lad dem stå i koldt saltvand, gerne et par timer, skyl skallen godt, tjek de alle er lukket osv. Spørg fiskehandleren hvis du er i tvivl. Skær torsk i tern på 2×2 cm. eller hvad du synes passer. Tilsæt torsk, rejer og muslinger, lad det stå 5-7 min. til det er færdig. Tilsæt bønnespirer til sidst, lad dem få et opkog. Smag til med soya og fish sauce og evt. lidt mere lime.

Serveres med de kogte nudler, og drys evt. med ristede hakkede cashewnødder og frisk koriander. Du kan også udskifte nudlerne med kogte ris, eller helt undlade noget af det.

Det er en nem og hurtig suppe trods de mange ingredienser.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>