3. gang er lykkens gang, åbenbart også når det gælder fantastiske fastelavnsboller

Så lykkedes det. Jeg fik lavet nogle rigtig gode, lige som de skulle være, fastelavnsboller. Opskriften er min egen.

Boller:

100 gram smeltet smør

1,5 dl. mælk

25 gram gær

75 gram sukker

1 tsk kardemomme

lidt salt

6 dl. økologisk mel*

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

1 spsk. mel

1 tsk. vaniljesukker

2 dl. mælk

skal og saft fra en halv appensin

Hæld mælken i det varme smør, så det lige bliver lunt, og hæld det over gæren. Når gæren er opløst, så tilsæt resten. Hold lidt mel tilbage, så du ikke får en for tør dej. Den skal kun lige være, så den ikke klistrer. Når den har hævet, så har melet suget en masse vædske, så den bliver mere tør efter hævning. *Økologisk mel suger mere end ikke-øko, så du skal muligvis bruge en lille smule mere, hvis du ikke bruger øko. Lad dejen hæve en times tid.

I mens laver du cremen. Pisk æg og sukker sammen med elpiskeren, tilsæt mel og vaniljesukker. Få mælken op og koge. Hæld forsigtigt mælken i æggeblandingen, mens du fortsat pisker. Hæld det derefter tilbage i gryden, og rør godt rundt til det koger, det tykner hurtigt. Tag det fra varmen og tilsæt skal og saft fra appelsinen.

Del den i små kugler, på størrelse med en blomme. Tryk dem flade, læg lidt creme på, luk bollen rigtig godt om cremen. Læg den på bagepladen med lukningen nedad. Lad dem hæve en halv times tid. Jeg foretrækker selv, at de ikke bliver smurt. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter ved 200 grader.  Når de er kølet lidt, så kan du pynte dem med glasur.

Jeg har lagt nogle i fryseren, som endnu ikke er bagt. Jeg prøver at bage dem om en dag eller to. Jeg håber, de bliver gode, så de kan forberedes i god tid. Jeg vender tilbage med en opdatering.

4 tanker om "3. gang er lykkens gang, åbenbart også når det gælder fantastiske fastelavnsboller"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>