Gulerodskagen fra weekenden.

En lille gulerodskage. Den er lige tilpas til to voksne to aftener i træk, og opskriften er for god til ikke at dele.

100 gram stuevarmt smør

100 gram brun farin

2 æg

80 gram hvedemel

1 toppet tsk kanel

1 toppet tsk bagepulver

3 fintrevet gulerødder

1 håndfuld hakkede mandler (ikke smuttet)

en smule salt

Pisk det bløde smør med farin og æg med elpiskeren. Bland de tørre ting sammen og hæld det i det våde så alt er blandet. Vend det godt rundt. Op i et smurt fad og så i ovnen et kvarters tid ved 200 grader. Jeg lavede den meget flad, men hvis du laver den højere, så skal den bage længere tid.

Du kan tilsætte andre nødder i stedet for mandler, og du kan tilsætte rosiner eller andet.

Jeg lavede en glasur af flormelis, ren kakaopulver og kogende vand. Den kan også laves med en traditionel cream cheese frosting, men jeg synes det er dejligt med kakaoglasur. Mmm…Dejlig kage.

6 tanker om "Gulerodskagen fra weekenden."

  1. Ladyjane

    Jens havde set en lækker opskrift på nettet :-) Aftalen er nu at han handler ind til den og jeg laver den :-D

    (vi er dog spændte på det der med at der er nok til to personer to aftener i træk)

    Svar
  2. Rikke Forfatter

    Ok, lad os sige, at den holdt i to dage, fordi jeg BESLUTTEDE at den skulle holde i to dage :D Det KAN lade sig gøre, men det kræver lidt viljestyrke. Og det ved vi jo alle, at jeg besidder i rigelige mængder, når det kommer til kage :D:D Nøjagtig som det er tilfældet med jer to høns :)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>