Overflødige indkøb?

Her er en stak varer, som muligvis kunne kategoriseres som fredagens overflødige indkøb. Frø og kerner på tilbud, som jeg muligvis kunne leve uden lige nu, men som løfter bagværket adskillige nivaeuer. Jeg var løbet tør for græskarkernerne, solsikkekernerne var tæt på at være i bund, og hørfrø har jeg ikke haft længe. Kunne jeg leve uden? Ja, det kunne jeg, men nu VAR de jo på tilbud. Økologiske jordbær i marts, kan man leve uden? Ja, det kan man, og det var også en ener. Det var kun fordi det var fredag, og jeg vidste min lille jordbærelskende dreng ville blive noget så lykkelig. De blev guflet hurtigere end man kan sige jordbær med fløde. Nuposhakes, man kan bestemt leve uden, jeg er bare en sucker for de shakes, og de var jo på tilbud. Den økologiske tipo 00, kan man leve uden? Jo, det kan man vel, men det var kun fordi den var på tilbud, og jeg køber den jo alligevel, kan jeg så ikke lige så godt købe den på tilbud? Er der andre end mig, der aner et tilbudsmønster her? To Skovlyst øl, fredagsguf til min kære mand. Kan man leve uden? Det må I så spørge ham om, jeg tror, han svarer nej. 2 x Pez, en med Hello Kitty, en med Lynet Mcqueen. Kan man leve uden? Ja, det kan man da, men manden er jo ikke den eneste her i huset, der skal have fredagsguf.

Mange ting kunne gøres billigere, og nogle af de her ting kunne nok være overflødige eller købes i en billigere version. I hvert fald kan jeg konkludere efter min uges udfordring, at jeg handler for flere penge end forventet, og jeg skal have strammet noget op, men jeg har egentlig ikke ramt meget forbi, det jeg regnede med, jeg havde bare troet, at jeg havde kunnet spare mere end jeg har. Jeg prøver igen i den her uge, mon ikke det bliver bedre?

10 tanker om "Overflødige indkøb?"

 1. Birgitte

  Det handler jo om at træffe nogle valg – og så holde fast. I har valgt økologi, fredagsslik og -øl osv… Kunne det evt lette lidt på samvittigheden at købe MANGE af det man bruger, når der er tilbud?

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Nej, det er lidt det, jeg skal væk fra. Jeg har det med at købe som om det AAAALDRIG kommer på tilbud igen, men det gør det jo igen i næste måned som regel. Altså, når der er et RIGTIG godt tilbud, så slår jeg til, men de normale hverdagstilbud, dem prøver jeg at minimere.
   I sidste uge fandt jeg Smarties på tilbud i Netto, de der rør med 38 gram i. Ungerne elsker dem til fredagsslik, men de koster normalt 9 kr. i Brugsen. Jeg fik dem til 3 kr. stykket, så der røg da en ordenlig stak ned i kurven. (Ja, kurven, ikke vognen, det er værd at bemærke)

   Svar
   1. Birgitte

    Selvfølgelig må man se på den procentvise besparelse før man køber – men ikke at “hamstre” de rigtigt gode tilbud er da hovedløst ( ;-) ) – særligt hvis éns overordnede mål er at spare penge… Jo, Smarties kan undværes – men bliver de det? – eller er man realistisk og køber en ordentlig vognfuld når man sparer 200 %.
    Jeg ser dilemmaet i overforbrug og overindkøb, jeg er selv blevet bedre efter en revision af økonomien samt ugentlige madplaner, men gode tilbud på varer jeg ALLIGEVEL bruger hører med til min plan for at spare penge… :-)
    I øvrigt finder jeg, at har Føtex et “hverdagstilbud” er det som regel nedsat til samme pris som Netto fører varen til uden tilbud…

    Svar
    1. Rikke Forfatter

     Jamen det ER da hovedløst. Men hvis der hver uge er rigtig gode tilbud, som kan holde sig, så kan jeg jo ikke bare blive ved. Når Netto nedsætter en vare ekstra, ja så slår jeg da til, men jeg må også være realistisk og tænke at nogle tilbud kommer altså igen. Der ER ting, hvor jeg hamstrer og med god grund, men mange tilbud vender hele tiden tilbage.
     Nu har jeg tilmeldt mig spiir, for jeg forstår virkelig ikke, hvor pengene bliver af.

     Svar
 2. Jane

  Frø og kerner kan man jo ikke undvære og på tilbud ryger de jo lige i kurven (host, vognen!). Resten… tjaah.. maybe not so much ;-)

  PS: Hvordan kan man være en sucker for Nupo shakes? Bare sådan af nysgerrighed…

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, jeg kan godt se, det er langt fra dine indkøb. Nu skal det lige siges, at det her var jo ikke mit FULDE indkøb, det her er kun det, som nok ikke rigtig var helt nødvendigt den dag. Nuposhakes…tja, jeg synes bare, de smager fantastisk godt, og når jeg en sjælden gang virkelig ikke gider at lave frokost, eller jeg bare har for travlt med alt mulig andet sjovt, så snupper jeg den i farten :D

   Svar
 3. Linda

  :-)
  Rikke altså…hva med den der symaskine???
  Du skal snart på kursus her hos mig, og kurset hedder:

  “Kend forskellen på Nice to have & Need to have”…..
  Normalt en varighed på 7 lektioner 8-15, men du skal nok regne med at have 14 lektioner 8-15…:-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Haha, ja du har nok ret Linda :D
   Måske jeg kigger forbi en dag ;)
   Men for pokker, den maskine er absolut need to have :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>