Daddelkugler med kokos eller mini romkugler om du vil

Jeg har fundet ud af, at jeg er ikke ret god til, at lave mad, hvor man skal lave en ting ad gangen. F.eks. har vi i dag fået de vældig populære, rigtig lækre rispapirruller med grønt, koriander og meget hårdt stegte rejer. Det kan drive mig til vanvid, at stå og rulle en efter en. Det bliver kedeligt, og jeg bliver vældig utålmodig. Men dilemmaet er, at ofte er det der én af gangen mad bare helt fantastisk og heldigvis det hele værd. Det var rispapirrullerne til aftensmaden, og det er mine daddelkugler med kokos også. De er vel efterhånden set i et utal af versioner, men her er min kombination, som vi herhjemme bedst kan lide dem.

En lille portion (det er sikkert rigeligt, de mætter rimelig godt)

12 dadler

5 tørret abrikoser

1 stor håndfuld mandler

1 håndfuld hasselnøddekerner

2 tsk kakaopulver

2 spsk. kokosmel

evt. et par dråber romessens eller romaroma

2-3 spsk. fedtstof (helst øko kokosolie, evt. blandet med rigtig smør)

evt. lidt kold kaffe, hvis det mangler lidt væde

Dadlerne og abrikoserne skal lige hakkes over i 2-3 stykker, og så skal det hele i foodprocessoren. Det skal have en ordenlig omgang, det tager 3-4 minutter, før det er godt samlet. Det skal have en konstistens, der kan trykkes til noget der minder om kugler. Tril dem i kokosmel. Køl dem godt ned. De smager forbandet godt og er stærkt vanedannende.

Velbekomme.

2 tanker om "Daddelkugler med kokos eller mini romkugler om du vil"

 1. Jane

  Årh, hvor lækkert! Min datter har bedt mig snart at lave kugler, så jeg må nok på den i weekenden.
  Sig mig, kan du ikke lave en lille guide til hvordan man bruger rispapir? Jeg esker vietnamesiske forårsruller men er en totalt spasser med det rispapir. Det klumper og klistrer og der bliver aldrig rullet så meget som en eneste forårsrulle, før jeg bliver vred og smider det hele ud. Der må findes nogle gode fif, som jeg helt har overset…

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  De ryger også som varme boller herhjemme. Bertram har med store armbevægelser fortalt hvor mange jeg skal lave, så de kan dele ud i børnehaven, og Ronja har inviteret vennerne fra børnehaven hjem for at smage haha.

  Og rispapirruller…ja, man kan ikke klage over servicen her på siden, for voila, nu ligger der en vejledning :) Just for you, my friend ;)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>