Dagen i dag bød på et møde med Søren Ejlersen fra Aarstiderne.com, en dejlig cykeltur og hjemmelavet vaniljeis med chokolade

Endelig kom der noget, der ligner en forårsdag. Og det trængte jeg i den grad til. Virkelig! Jeg var lige ved at miste forstanden over alt det vind og gråvejr. Og når solen så endelig kiggede frem, så måtte jeg ud, ud og trække vejret dybt og mærke foråret. Ungerne cyklede, jeg gik (vores cykel er stjålet, øv med øv på).

Kursen gik til biblo, det er passende afstand at cykle for små ben på knap 4 år. Så er der en god pause med leg, inden turen atter kræver energi på vejen hjem. Turen bød på lysegrønne skud overalt, og et hyggeligt møde og en sludder med Søren Ejlersen, der juicede til os efter alle kunstens regler. Madbanditten juicer som en besat for tiden, så hun har givet mig sådan lyst til at smage en god grøntsagsjuice proppet med ingefær, og det var lige, hvad den kære Søren bød på. Mums. Ungerne slubrede, og det samme gjorde jeg.

I må sandelig også se, de fine blomster min lille Bertram har plukket til mig i dag. Han er mester i at plukke blomster til sin mor, det er noget så dejligt.

Sidst men bestemt ikke mindst, så har jeg lavet en vaniljeis (parfait om man vil) med chokoladestykker.

75 gram sukker

2 bægrer pastauriseret æggeblommer

3,5 dl. fløde

1 stang vanilje

40 gram 70% chokolade

Pisk æg, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk fløden til let skum. Bland lidt flødeskum i æggeblandingen, og derefter resten af flødeskummet. Vend hakket chokolade i. Vælg den form der passer dig. Jeg brugte en lille bradepande, så isen blev flad og hurtig frossen. Jeg beklædte den med film, selvom det er en slip let version.

Isen stod i fryseren i ca. 4 timer, den skal ikke røres rundt.

Ungerne fik den til dessert serveret i mini kræmmerhuse i bedste Karen Volf stil. Senere skal prøven stå med mine peanutbutter cookies fra i går, som har vist sig at være tættere på det ønskede resultat end først antaget, så der kommer en opskrift en af de kommende dage.

Hav en rigtig dejligt lørdag aften derude i Forårs Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>