En uge med frugt, grønt, æg, fisk, nødder, kerner, frø, olier, ost og 2 liter vand om dagen

Endnu en udfordring til mig, men den her gang er den givet af mig selv. Det handler både om, at få noget væk fra kosten, og om at få noget andet ind, for det er rigtig tit, frugt og grønt må vige pladsen for brød, især af bekvemmelighed.

Og så synes jeg, ideen om at udfordre sig selv, og komme lidt ud af komfortzonen er interessant. Hvis ikke man gør noget nyt, så bliver alt ved det gamle, og lige nu har jeg brug for, at der sker noget nyt. Jeg var ved en “behandler” for et halvt års tid siden. Det er en længere historie, og det er ikke en jeg vil rode mig ud i nu, men en af de ting jeg fik at vide var, at min krop holder på 7-8 kg. “slam”. Fedt nok ik?! 7-8 kg. ren affald. Det skulle kunne smides ret hurtigt, men det er ikke lykkes mig endnu, nok fordi jeg overhovedet ikke spiser som hun sagde. men jeg prøver at rette ind, for tanken om alt det slam er temmelig kvalm. Nu ser jeg, hvad den uge gør ved mig. Jeg tror faktisk, det bliver en af de større udfordringer. Jeg skal både undvære brød og sukker på en gang, og med følger jo en del andre produkter. Jeg forventer en ordenlig omgang hovedpine, og jeg tror min kære mand skal finde tålmodighedshatten frem de første dage. Jeg ved, der dukker nogle sociale udfordringer op i løbet af ugen også, men det er der ikke noget at gøre ved, for det gør der altså de fleste uger for mig vedkommende. Jeg må finde en løsning hen af vejen.

 

Jeg har set et par interessante film på det seneste, jeg har fundet dem på forskellige blogs Primært Madbanditten er god til at inspirere mig med film. De har gjort noget ved mig, jeg kan ikke rigtig slippe dem igen.

Den ene er Hungry for Change , den anden er Fat, Sick and nearly dead Jeg har også set en tredje, som jeg så ikke lige kan finde linket til lige nu, men det skal jeg nok finde.

De to film har rykket noget i mig. De gør mig nysgerrig. Og aller vigtigst, så tror jeg, at jeg har set dem på det rette tidspunkt. For det tror jeg faktisk, er alt afgørende. Det er ikke filmene, der kan ændre mig, men de kan være et værktøj, som jeg får i hænderne, lige som jeg er klar til at bruge dem. Giver det mening? Alle ændringer foregår efter min (og vel de flestes andres) opfattelse, først og fremmest i hovedet. Og hvis ikke hovedet er klar, så kan man se nok så mange film, blive nok så skræmt, have nok så mange syge i familien og være nok så træt af sin overvægt, det rykker bare ikke. Hovedet skal med, og jeg tror, mit hoved er ved at være klar. Jeg skal bare lige hoppe skubbes ud over kanten, og det tror jeg, min udfordring er med til.

I løbet af de næste par dage, skal jeg have købt mig en juicer, det er der slet ingen tvivl om, efter jeg har set de to film. Idéen om en juice faste tiltaler mig, men jeg ved, at jeg ikke er ret stiv i den slags, så jeg tager lige et skridt af gangen. Men når jeg kan droppe min light cola efter 10 år kun på cola, så kan jeg vel egentlig meget andet også, måske giver jeg mig selv alt for lidt credit. Vi får se. Nu starter jeg i hvert fald med en uge uden brød og sukker, men med frugt, grønt, fisk, æg, frø, kerner, nødder, olier, ost og mindst 2 liter (dansk)vand om dagen. Jeg skriver herinde i løbet af ugen, hvad jeg spiser og drikker :) Jeg glæder mig.

 

12 tanker om "En uge med frugt, grønt, æg, fisk, nødder, kerner, frø, olier, ost og 2 liter vand om dagen"

 1. Jane

  Det lyder som en god udfordring! Jeg tror, du vil få det helt fantastisk af det! Læg kød til (altså det ved jeg godt, at du ikke spiser) og du har min kost. Det holder! det lover jeg dig :-)

  Jeg elsker også idéen om en juicefaste, men det tror jeg aldrig, jeg kommer til. Jeg duer ikke til at sulte. Simpelthen.

  Og sidst men ikke mindst, så tror jeg, du har fat i noget med at de film/historier, som inspirerer os, skal komme på et tidspunkt, hvor vi er parate til dem. Hvis de ikke gør det. giver de meget mindre mening…

  Jeg glæder mig til at følge din uge.. :-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak Jane :)
   Jeg vil få lavet dine frøkiks i dag, så jeg ikke helt skal slippe det der “noget med noget på” du ved…

   Svar
 2. Birgitte

  Rikke, med dig handler det om at du skal beslutte dig. Når så du har sat dig noget for – så gør du det. Det er i hvert fald mit indtryk. Så nu glæder jeg mig til at blive inspireret til alternativer til ris, pasta, brød og diverse andre kornprodukter :-) Men helt så “clean” som dig bliver jeg nok ikke… ;-)

  Og så vil jeg gerne invitere mig selv til juice-party en dag. Tænker at du må opfinde en masse lækre juicer og så byde på smagsprøver :-D

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg ved sgu ikke du, jeg synes, det står sløjt til med stædigheden. Eller, det gør det måske ikke, men omstændighederne er blevet nogle andre. F.eks. er min 100 km. udfordring i overhængende fare, for min ryg vil bare ikke komme ovenpå efter de 15 km for snart en uge siden :( Jeg vil det så gerne, og ja, jeg har sat mig det for, men lige nu ser det sort ud. Men den her udfordring er der ingen vej udenom. Jeg regner egentlig ikke med at skulle komme op med de store kulinariske alternativer, for jeg er vist ikke rigtig i humør. Jeg tror, det mest bliver rene varer, simpelt tilberedt, vi får se :)

   Svar
 3. Trine

  Wow det lyder faktisk rigtig lækkert!
  Glæder mig til at høre om dine erfaringer og blive inspireret :-)
  Kh

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Min krop trænger virkelig til lidt forkælelese, og det gør man oftes udefra med massage, frisør osv, men nu vil jeg forkæle den indvendig :)

   Svar
 4. Ulla

  Jeg skal altså have set de film!

  Jeg tager også perioder hvor jeg lever uden sukker og brød (er igang lige nu) og det er svært de første to tre dage, men derefter går det godt synes jeg. Jeg har hovedpine og er meget irritabel i de første afvænningsdage, men når blodsukkeret har reguleret sig og blevet stabilt, så får jeg det åh så godt!

  Held og lykke med det :-)

  Kh Ulla.

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, få lige set de film, de godt nok inspirerende :)

   Jeg har en juicer på vej i posten, hold op hvor jeg glæder mig :)

   Svar
 5. Trine

  Må jeg spørge, hvad det var for en slags behandler? Helt forståeligt hvis du slet ikke vil rode dig ud i dét!:-) Rigtig god bedring med din ryg, og super sejt at du holder dig korn- og sukkerfri i en sådan situation.

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Det må du såmænd gerne spørge om :) Grunden til jeg ikke forklarede det, er slet ikke fordi, der er noget hemmeligt eller privat i det, mere fordi det er lidt snørklet at beskrive hende hehe.
   Hun er oprindelig uddannet sygeplejerske, og desuden er hun zoneterapeut i den grad, og med det mener jeg, at hun giver en helt anden form for zoneterapi end jeg har mødt før, lad mig sige det sådan, at hun har hård hun på knoerne. Desuden så laver hun tankefeltterapi, hun renser ud i kroppens affaldsstoffer ved at fjerne gamle traumer i kroppen, ja, hun laver alt mulig. Jeg var glad for at være der, men jeg husker rigtig dårligt, og har glemt meget af det hun sagde, jeg manglede lidt opfølgning eller noget. Og så er det endnu ikke lykkedes mig at slippe af med det slam der, og det kender jeg ellers nogle stykker, der har haft held med efter et besøg hos hende :)
   Spørg endelig, hvis du vil vide mere :)
   Tak for din kommentar :)

   Svar
 6. Trine

  Mange tak for svar Rikke!
  Det lyder ret så spændende. Jeg gad godt vide, hvor meget klamt slam,
  jeg slæber rundt på! Må jeg spørge om hendes navn og geografiske placering også? Hvis det er bedre, kan du evt. sende mig det i en mail:-)
  Og igen mange tak:-)

  Svar
 7. Rikke Forfatter

  Hun hedder Gina og kan findes i Klampenborg :) hvis placeringen passer dig og du er interesseret så sig til, så får du hendes nr. Hun er en oplevelse :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>