Kjole med smock og cupcakes

Så blev jeg færdig med Ronjas fine cupcake kjole. Grunden til at det har taget 100 år, er fordi jeg endnu ikke har en overlock herhjemme, og det skulle jeg altså bruge, så jeg måtte pænt vente til det blev en lige mandag igen.

Den er syet efter et onion mønster, som jeg ikke kan huske nummeret på. Den er så lagt ud i bredden, så der var stof nok til at lave smock. Jeg tror der er sat 20-25 cm. ekstra på. Det gør man ved at skære mønsteret (papiret) op på langs, og så indsætte et ekstra stykke mønsterpapir i den ekstra bredde man skal bruge. Giver det på nogen måde mening? Ellers må jeg finde det frem og tage et billede af det.

Den er også skåret over på tværs, for jeg ville have to forskellige stykker stof. Ja, der er faktisk ikke meget tilbage af det oprindelige mønster.

Jeg har syet en stribe bånd på forneden med sommerfugle på, bare fordi jeg havde lyst. Jeg er rigtig glad for resultatet. Det håber jeg Ronja også bliver.

Kjolen ser måske en smule stiv ud, men det er fordi den endnu ikke er vasket. Som regel vasker jeg alt mit stof inden jeg går i gang, men den her gang købte jeg det, mens jeg var til syning (sidder på 1. salen i en stofbutik), så jeg fik det ikke vasket.

6 tanker om "Kjole med smock og cupcakes"

 1. michaela

  hejsa. Jeg synes at din kjole blev så smuk, men kan ikke få det der smock til at fungere på min maskine for den stramme undertråd “snurre” jo op når jeg begynder at sy, kan du fortælle “trin for trin” hvordan man gør??
  mvh
  Michaela

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Hej Michaela,
  Jeg er rigtig glad for at høre, at du synes kjolen er blevet fin, mange tak :)

  Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med snurre op? Er det noget den gør, mens den sidder i maskinen, eller mener du på stoffet når du har syet?

  Du er med på, at du skal have elastikken rimelig stramt på spolen ik? Og når du så syr, så fordi det netop er stramt, så “krøller” stoffet sammen, og du skal derfor holde igen. Du skal strække stoffet, der gerne vil krølle. Når du så har syet det hele vejen og giver slip, så er smocken der. Og du skal ikke hive i elastikken bagefter. Det lyder umiddelbart som om, du ikke har fået spolet elastikken stramt nok på undertrådsspolen?

  Spørg endelig igen, hvis jeg har misforstået :)

  Svar
 3. michaela

  mit problem har været at den viklede sig op, så elastikken holdte op med at være strukket når jeg syede, men…. har lige set en video på youtube og fandt ud af at jeg faktisk bare manglede at holde lidt på elastikken til maskinen havde hæftet i starten af “projektet”, og tusinde tak for hjælpen
  knus

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>