Rispapirruller med grøntsager og sprøde rejer

Du kan bruge det fyld du vil. Til den her portion brugte jeg peberfrugt, romainsalat, forårsløg, avokado og agurker, rejer, nødder og sesamfrø. Jeg snittede grøntsagerne fint.  Jeg ristede rejerne rigtig hårdt, til de er helt små og sprøde. Jeg ristede hakkede cashewnødder, hakkede dem fint, ristede sesamfrø et øjeblik.

Fyld varmt vand (ikke kogende) i et tærtefad, dyp rispapirpladerne ned i i ca. 3 sek. Selvom de føles hårde stadig, så skal de nok suge vand til sig og blive bløde mens du fylder dem. Læg fyld på, gerne også nogle krydderurter som koriander eller thaibasilikum, hvad du nu har lyst til. Når du har lavet en fin lille bunke på pladen, så ruller du den rimelig fast efter vejledningen. Jeg dyppede i soya og sød chilisovs.

Lad være med at lave dem på en tallerken eller at lægge de færdige ruller på en tallerken, for de kan godt finde på at sidde rigtig godt fast. De er ret enkle at lave, men der skal laves nogle stykker. Jeg fik 5 til frokost i dag, (ummenum) og det var ret passende til en frokost. Til aftensmad kræver det nok en smule tilbehør.

Velbekomme :)

8 tanker om "Rispapirruller med grøntsager og sprøde rejer"

 1. Linda

  Men skal de ikke steges? Hvordan smager rispapir? Er det som det man bruger til kagepynt? Det smager ikke godt nemlig..

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Nej, de skal endelig ikke steges, de skal spises kolde, grøntsagerne skal også være rå. Hvis du vil have dem stegt, så skal du bruge forårsrulledej. Rispapiret smager som risnudler, det smager rigtig godt. De er helt hårde inden de bliver udblødt, men det tager kun et par sekunder at få dem bløde i varmt vand. Giver det mening? Ellers kan jeg lige taget et par ekstra før og efter billeder af rispapir :)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg har købt dem i thai butikken i Helsingør, den der ligger rundt om hjørnet ved Mr. August i stjernegade. Uh, de har mange gode sager :)

   Svar
 3. Michelle

  Mums hvor ser de lækre ud! Blev lige lidt nysgerrig mht rejerne; er det bare almindelige optøede små rejer fra frost, stegt i olie? Og hvor lang tid steger du dem ca? Jeg undgår som regel varme + rejer, for er nervøs for at de får for meget og bliver gummiagtige. Men det lyder nu lækkert med sprøde rejer:-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Hej Michelle
   Tusind tak.
   Det er helt normale frosne små rejer. Jeg bruger dem også sjældent varme, men når jeg gør, så er det på den her måde, hvor jeg steger dem langt mere end normalt. De bliver helt små og sprøde.
   God fornøjelse :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>