Årskontrol på Riget veloverstået og opskrift på nødde pandekager uden mel

Så er der igen gået 3 måneder, og det var tid til endnu et tjek på Riget. Og jeg er stadig kræft fri. Endnu gang er vi begge lettet. I dagene op til sådan et tjek, er jeg lidt presset. Jeg ser ikke frem til det, jeg kan mærke alt mulig i hele kroppen, jeg kan få større eller mindre panikperioder. Nu er det overstået og jeg er lettet. 13 måneder er der gået nu, siden jeg slap fri. Det er blevet nemmere, men det fylder stadig. Meget.

Vel hjemme igen røg jeg på langs endnu en gang. Ryggen har det en smule bedre, men godt er det langt fra. Men til min store glæde, opdagede jeg, at jeg ligger utrolig godt i hængekøjen! Årh, det var dejligt, at ligge ude i solen og bare nyde. Alle smerter i ryggen forsvandt for en kort stund. Aaahhhh.

Hvis nogen skulle undre sig over, at jeg ligger med strømper på, i det dejlige solskinsvejr, så kan jeg oplyse, at det er af den simple årsag, at jeg hverken kan få strømper af eller på selv i de her dage ;)

Vi er en smule udfordret på børnefronten for tiden, jeg siger det bare. De der to baryler vi har avlet, er krop umulige. Det er deres forældre ofte også, sikke en fest. Jeg forsøger virkelig, at finde frem til nogle tips og triks til at få det hele til at køre lidt nemmere, især i den her pressede tid. Hos Bertram ligger en af udfordringerne meget i hans blodsukker, det er der ingen tvivl om. Han bliver meget mere påvirket end Ronja, sådan føles det i hvert fald. I dag lige inden han kom hjem fra børnehave fik jeg så bikset nogle pandekager sammen til ham (Ronja havde en legeaftale ude i byen, så hendes udfordringer må vi tage en anden dag), som gerne skulle holde ham glad og tilfreds frem til aftensmaden, og det så ud til at lykkes. De er inspireret af opskrifter fra både Madbanditten og Frk. Sveske som er gode til det der ingen mel, ingen sukker kost. Det her er min version, de blev helt ok, Bertram høvlede da tre stykker ned, med glas juice til af spinat, mynte og ananas.

Nødde pandekager uden mel:

1 spsk. peanutbutter

2 æg

1 banan

1 tsk. sukrin (eller sukker)

lidt vaniljesukker

5 spsk. nøddemel*

Mos bananen og rør den sammen med peanutbutter med et piskeris. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør så resten i. Steges i smør på en middelvarm pande. Jeg synes resultatet blev fint, og de er bestemt også velegnet til en sund frugtmadpakke, som jeg snart må følge op på.

*Jeg smed en håndfuld mandler og hasselnødder i foodprocessoren og kørte det helt fint. Næste gang vil jeg riste nødderne først, det tror jeg, vil gøre godt.

8 tanker om "Årskontrol på Riget veloverstået og opskrift på nødde pandekager uden mel"

  1. Rikke Forfatter

   Ja, jeg tænkte nok, der ville være en derude, det var så dig, kære Linda :D

   Og tak, jeg er også glad :)

   Svar
 1. Ladyjane

  Åh ja for en hængekøje!!!

  Dejligt meldingen fra riget var god, og også dejligt at ryggen kan lindres ved at flyde i hængekøje:-) sådan.

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, den er top niiiiice, som de unge siger ;) Den er bestemt et hit her i kvarteret. Bare ikke hos sure Svend nede i enden, han synes vist, det er en øjenbæ, men det kan han selv være hehe.

   Svar
 2. Birgitte

  TILLYKKE Rikke!!! Sådan noget bliver man så dejligt glad indvendig af at læse :-)

  Synes at jeg lige må prøve de pandekager til pigerne i morgen. Måske kan de bruges uden syltetøj her også…?

  Hvad angår ham dersens Bertram – så husk lige, at han er en dreng, og selv om min erfaring med sådan nogle begrænser sig til dem, man kan aflevere igen, så er det vist meningen at de skal opføre sig mærkbart anderledes end piger (noget med krudt og kviksølv i rumpettten) ;-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak Birgitte, jeg bliver bestemt også glad, og lettet!

   Bertram fik en lille smule agavesirup på, det rækker langt.

   Jeg tror sådan set, Bertram og Ronja har lige meget krudt bagi, bare på hver deres måde. Men Bertram er helt klart påvirket af blodsukker og når han er sulten. To mundfulde mad, og han er en anden dreng. Det har været sådan altid. Nu skal han bare have noget lidt tungere benzin på motoren :)

   Svar
 3. Jane

  Kræft? Jamen for pokker, Rikke, jeg var da slet ikke klar over at du havde sloges med den slags. Det er jo uhyggeligt! Stort tillykke med de 13 kræftfrie måneder. Det er da værd at fejre.
  Umulige 3 årige er vist almindelige 3 årige. Min datter var i præpubertær fra fødsel til cirka 3 år. Så kom der et par fredelige år og nu, efter fritterstart, er hun fullblown teenager, der spontant udbryder: Kæft hvor er jeg træt! Og den slags…

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, det var en uhyggelig omgang, men jeg slap fri heldigvis, og jeg håber aldrig aldrig aldrig det kommer tilbage!! Heldigvis fylder det mindre som tiden går, men frygten for det vil nok altid sidde der, så må vi bare finde en måde at følges.

   Fredelige år, dem gider jeg godt. Jeg vil gerne bare tage et par fredelige dage lige nu, hvis det skulle være :)

   Den kære mand sagde i dag ret desperat :”Skynd dig at blive rask, jeg bliver sindssyg” og der havde vi altså kun det ene barn hjemme haha :D

   Fed kommentar fra din mini teen ;)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>