En lille strikket cardigan undervejs

Jeg har været i træningslejr hos Nina. Jeg har det her strikkeprojekt, som jeg har kastet mig ud i, men jeg har stort set glemt alt om at strikke siden sidst, så jeg måtte op til Nina og lære, for jeg skulle strikke huller, og det har jeg ikke prøvet før. Og er der nogen, der kan strikke, så er det Nina. Nu kan også jeg strikke huller.

Det er den lille lyseblå sag her, som jeg forsøger at lave en ny version af. Det er en yndig lille cardigan, som min kære mands farmor strikkede til ham som baby. Grunden til jeg skal lave en ny er, at Ronja er helt forelsket i den her lille trøje og faktisk kan hun bruge den. Det er ganske vist mere end kortærmet bolero, når hun har den på, men den er noget så yndig til hende. Jeg forsøger så at lave en version, der passer hende lidt bedre, men som stadig er en bolero agtig sag.

Jeg er stadig ikke blevet helt enig med mig selv om, om den skal være med huller eller perlestrik. Jeg prøvede begge dele i går aftes, og med det garn jeg har valgt, så var jeg faktisk mest til perlestrik. Men jeg har god tid til at beslutte det, for jeg måtte pille hele møjet op igen, da jeg først var kommet godt i gang. Jeg havde lavet en temmelig bøvlet fejl, så jeg må på den igen. Nu er jeg nået så langt:

Min tålmodighed er godt nok mere til at sy og hækle må jeg sige! Og grunden til jeg vælger at vise jer et projekt, hvor jeg nærmest ikke engang er begyndt, er fordi så har jeg noget, til at holde mig op på det. For jeg har det altså med at gå kold i det strikkeri. Hvis jeg kunne, så havde jeg syet i stedet, men det kan jeg ikke. Jeg er ganske vist på højkant igen, men jeg kan langt fra sidde på en stol så længe, at jeg kan få syet noget som helst. Jeg har ellers en liste så lang over projekter, jeg skal have lavet, og jeg har abstinenser der kan sammenlignes med rygestop!

Jeg beklager mit fravær den seneste tid, hvis nogle skulle have kigget forgæves forbi. Jeg har ganske vist været ude af sengen, men det er netop det, der har været problemet. Jeg kan stadig kun sidde med computeren i sengen, godt støttet af elevation i begge ender, og når nu muligheden har været der for, at jeg kunne komme ned i køkkenet og lave noget, og endda komme ud i den virkelige verden, så har jeg slet ikke orket, at ligge i min seng.

9 tanker om "En lille strikket cardigan undervejs"

 1. Jens-K

  Du har helt klart været savnet, jeg har jo lært helt nye ord som Smock og overlocker (har ikke lige tjekket om det er stavet rigtigt).

  Godt du er lidt på højkant igen.

  Ps: Spurgte lige Jane hvad hun havde planlagt at lave i køkkenet i dag? Fik sådan et lidt dræberagtig blik:-)

  Svar
 2. Ladyjane

  Sikke et projekt, men mon ikke du om kort tid også er en haj til at strikke :-)

  Er spændt på resultatet.

  Og dejligt at høre du er lidt oppe igen, det må bare være en gave.

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, det føles i den grad som en gave :)

   Og tak for tilliden, lige nu satser jeg ikke på for meget med det strikkeri, hvis bare jeg får det her lille projekt færdig, så er jeg ovenud tilfreds :)

   Svar
 3. Birgitte

  Det er en rigtig sød trøje – glæder mig til at se din version af den!
  Måske det hjælper at tænke trøjen i mindre bidder á la “nu skla jeg strikke et ærme”, “nu skal jeg strikke en ryg”, “nu skal jeg strikke et ærme mere” i stedet for “nu skal jeg lige strikke en trøje på tynde pinde i størrelse STOR pige – og jeg har aldrig strikket før” ;-) Jeg hækler stadig firkanter til mit tæppe, men tænker 10 af gangen i stedet for 56… ca…

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg har godt tænkt på, hvor langt du mon er med tæppet :) hvor mange er du oppe på?

   Svar
    1. Rikke Forfatter

     Jeg kan godt forstå du tager 10 af gangen så :) Og så er der vel i princippet kun 2,5 tilbage :D

     Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>