Havregrynspandekager

Når katten er ude, danser musene på bordet? I hvert fald er ham faren i Dublin og vi herhjemme fik pandekager til aftensmad. De er rimelig oldshool, ikke så meget fikumdik, det eneste er, at jeg har udskriftet halvdelen af melet med havregryn. Så får de noget mere tyngde og en smule fiber. Bertram assisterede mig, han rørte dejen sammen og hældte det på panden for mig. Vi var et godt team.

Ca. 10 store havregrynspandekager:

3/4 liter mælk

3 dl. havregryn

3 dl. hvedemel

3 æg

lidt salt

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. sukker

Det hele røres sammen med et piskeris og så skal det hvile en halv times tid, så havregrynene suger lidt væde. Se så om konsistensen passer, det er forskelligt hvor store æg er, hvor meget melet suger osv.

Steg i smør eller kokosolie. De her pandekager blev ret tykke og de er lavet på en stor pande, så der skal ikke så mange til at mætte.

Vi spiste dem med friske jordbær, vaniljeis og hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade

Der er forskel på teknik, når man spiser pandekager, men ned, det kommer de i hvert fald.

4 tanker om "Havregrynspandekager"

  1. Susanne

    Uhm hvor dejligt , dem vil jeg godt smage næste gang I bager
    Jeg elsker pandekager !
    kærlig hilsen farmor

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>