Jordbær rabarber grød

De sidste rabarber er brugt, og de er brugt ganske fornuftigt, hvis man spørger de der børn vi har boende her i huset. Hold nu op, det røg som varme boller på en vinterdag! Jordbær rabarbergrød blev det til, og det må jeg vist hellere få lavet noget mere af, hvis nu der skulle falde lidt ekstra rabarber af næste gang jeg kommer forbi Ninas have.

Hverken ungerne eller jeg (jeg ved faktisk ikke med ham den kære mand, jeg har vist ikke spurgt ham hvem sagde køkkendiktator?) er ret vilde med store splattede stykker frugt, så jeg skærer frugten ud og så får det lige en forsigtig tur med stavblenderen, når det har simret længe nok. Jeg gør det kun kort, det bliver ikke helt fint, bare så de værste klumper er væk.

Jeg har brugt rarbarber skåret meget fint, jordbær skåret knap så fint. Det har simret 20-35 min med 4-5 spsk. sukker og lidt vanilje. Jeg ved ikke helt hvor meget frugt, jeg brugte, men brug det du har og smag til med sukker alt efter mængden af bær. Når frugten er helt blød, så kan du enten lade det være som det er, eller give det en tur med stavblenderen som jeg har gjort. Og så lige røre det op med en stor tsk. kartoffelmel rørt ud i vand. Jeg bruger et piskeris, når jeg gør det, så undgår jeg helt klumper. Lad det endelig ikke koge igen bagefter. Hæld det i en skål, drys lidt sukker over, så der ikke kommer skind på, og stil det på køl til det er helt koldt. Server med mælk, fløde eller hvad du nu synes. Det smager godt, jeg siger det bare!

Og så kan der vist ikke koges mere grød suppe på det jordbær rabarber tema for den her gang.

6 tanker om "Jordbær rabarber grød"

  1. Jens K

    Kunne måske en enkelt gang i mellem savne en fodbold opdatering eller en anden sports nyhed:-)

    Men jeg følger jo nok med alligevel:-)

    Svar
  2. Rikke Forfatter

    Ja, så er du vist gået galt i byen, ellers skal du i hvert fald vente meeeeget længe :D
    Dejligt du har mod på det alligevel, det er hyggeligt, du kigger forbi :)

    Svar
  3. Polkapigen

    Nu gør du det igen;) Får mig til at drømme om sødt og sommer..
    Jeg har netop brugt alle rabarberne i haven på en kæmpe rabarbertærte til mandens arbejde – de er 41 mænd, der skal smage et stykke, så alle mine (få) rabarber måtte lade livet, og nu får jeg ikke engang selv smagt dem. Suk! Hvad gør man ikke for dem man elsker.. ;):)

    PS. Jeg gad godt kende sådan en Nina ;)

    Svar
    1. Rikke Forfatter

      Uh, jeg håber, de blev glade for kagen, når nu du ikke engang selv fik smagt :)
      Jeg har lige fået en ny omgang rabarber af den kære Nina, så jeg må på den igen. Jeg må have lavet noget mere grød til ungerne, de var da helt vilde og gale med det. Sjovt, for sidste år var det ikke rigtig et hit hos dem.

      Hav en dejlig dag :)

      Svar
  4. Birgitte

    Meyer har lavet en jordbærsaft… Opskriften er i Almanak, der bruges en del sukker, men for pokker hvor den smager af sommer!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>