Jordbær-rabarber marmelade

Jeg er ved at være tilbage i form. Og med form mener jeg, at jeg igen kan give den gas i køkkenet, ikke at jeg begyndt at løbe marathon eller løbe i det hele taget. Men bare det at være på højkant det meste af dagen, og være nogenlunde selvkørende ude i den virkelige verden er en gave. Listen med projekter er lang, så jeg starter fra en ende, og jeg starter tidligt. Når nu Ronja alligevel havde jagtet mig meget tidligt ud af sengen efter 4 timers urolig søvn (kunne ikke falde i søvn, og da jeg først gjorde blev jeg vækket flere gange) så gav jeg mig i kast med en jordbær-rabarber marmelade. I mandags fik jeg rabarber fra Ninas have. Nogle er til en rabarberkage (opskrift på vej), resten er nu blevet til marmelade med en masse jordbær vi havde til overs fra fredagsguffen i går.

Jeg lavede det af:

125 gram rabarber

350 gram jordbær

150 gram sukker, måske mere eller mindre, alt efter hvor sød din frugt er.

1/2 stang vanilje og den tomme stang

skal af 1 citron

Bland det hele i en gryde med en spsk. vand, tænd for varmen og rør rundt til sukkeret er opløst. Jeg lader mit simre rimelig længe, jeg kan godt lide når det er godt kogt ind. Desuden havde jeg ikke noget til at tykne det med, så det skal koge ind lidt længere så. Testede konsistensen ved at dryppe lidt på en tallerken og sætte den i køleskabet et par minutter. Da det var stivnet lidt, synes jeg det var nok. Jeg er ikke ret sart med, om det er meget fast eller mere flydende, begge dele har sin charme. Det gør du bare, som du har lyst til. Jeg skoldede mit alt for store glas (de små er optaget), og så plejer jeg lige at skylle det i lidt whiskey eller rom, men det havde vi ikke noget af. Men pyt, den skal nok blive spist hurtigt. Ellers må jeg få lavet en stak pandekager, og det er jo ikke det værste.

4 tanker om "Jordbær-rabarber marmelade"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>