Rabarberkage med marcipan

Den her rabarberkage har jeg drømt om, siden det var rabarbersæson sidste år. Den er godt nok god!! Jeg brugte flere af de rabarber jeg fik fra Nina. De rækker langt, sådan en stak rabarber.

Rabarberkage med marcipan:

100 gram sukker

2 æg

100 gram smeltet smør

85 gram øko hvedemel (100 gram ikke øko)

50 gram kokos

1/2 stang vanilje

100 gram marcipan i små tern

1/2 tsk. bagepulver

300 gram rabarber i små fine skiver (jeg brugte lidt mindre)

sukker til at drysse på toppen

Pisk æg og sukker luftigt og hæld det smeltede smør i lidt ad gangen. Bland de tørre ingredienser og vend dem roligt i æggemassen. Vend marcipan og 1/3 af rarbarberne i.  Hæld dejen i en form, drys de sidste rabarber over og tryk dem ned i dejen. Drys med sukker.

Bages i 30-35 min. ved 180 grader. Spises med creme fraiche, vaniljeis eller hvad man nu har lyst til.

Opskrifen har jeg fået af min mor. Hun har fundet den i et ugeblad engang. Jeg håber ikke, jeg træder nogen over tæerne ved at gengive den her. Den er en af de kager, der er så god, at den må deles.

God fornøjelse og glædelig rabarbersæson.

10 tanker om "Rabarberkage med marcipan"

 1. Birgitte

  Jeg er en sucker for rabarberkager… Den her ser GOD ud :-) Problemet med rabarber er bare, at dem man kan købe er nogle små gnaldinger til alt for mange penge – og det piner mig når jeg ved at de vokser som ukrudt i haverne her i foråret! Dejligt at du kan importere dem direkte fra en god have og kun skal betale med lidt socialt samvær :-)

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Er du ikke en sucker for kage i det hele taget :D Jeg tænkte i hvert fald på dig, da jeg skrev opskriften ind. Er der noget vi er gode til, så er det at nyde kage, du og jeg ;)

  Ja, det er dejligt med friske rabarber fra haven, det er jeg ret vild med :)

  Svar
  1. Birgitte

   Jo, men rabarberkage er noget særligt – ligesom mange andre “sæson-kager”, kransekage og fastelavnsboller, f.eks.
   Rabarberkage er bare lidt mere sæson-agtig da man er afhængig af gode danske rabarber i foråret…

   Svar
   1. Rikke Forfatter

    Enig, sæsonkager er dejlige. Gensynsglæden er størst, når det er noget, man ikke har fået længe.
    Det er lidt ærgerligt, at så mange frugter har fået så lang en sæson, det mister noget af sin magi på den måde.

    Svar
 3. Polkapigen

  Først et indlæg om jordbær dyppet i smeltet chokolade (mums), så et indlæg om min yndlingsmarmelade OG så denne lækre lækre kage! Det er jo farligt at kigge her forbi;):) Rabarber har jeg lidt af i haven og nu ved jeg, hvad de skal bruges til, når gemalen skal fejres i weekenden.. Rabarber og marcipan lyder som et rigtig godt match:) Tak for idéerne!:)

  Svar
 4. Rikke Forfatter

  Så skulle du prøve at bo her, hvor det hele gik for sig, se DET er farligt :D
  Dejligt du kan bruge idéerne, det glæder mig :) Den kage er et hit, jeg siger det bare!

  Og tak for din kommentar :)

  Svar
 5. Mette

  Hej… kan ikke rigtig forstå… skal der 85 øko mel i… ELLER 100 g alm. mel. ?? eller skal der begge dele i? :-/

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Hej Mette )
   Der skal enten det ene eller det andet. Min erfaring er, at når jeg bager med økomel så suger det mere væske og der skal knap så meget i. Det bliver tit for tørt med al det mel der står i opskrifterne.

   God fornøjelse med den :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>