En regnvejrstur, et cafebesøg, litervis af hjemmelavet hyldeblomstsaft og en rigtig tarvelig forkølelse

Det er aften, her er langt om længe ro. Jeg er træt! Træt og forkølet. Weekenden har budt på lidt af hvert, først og fremmest for lidt søvn og for meget snot. De to ting kan godt være et rimelig anstrengende udgangspunkt for en weekend, der oven i købet har budt på regn, regn og atter regn, men det lykkedes nu i sidste ende, at få det bedste ud af det. I går aftes fik jeg hældt det sidste hyldeblomstsaft på flasker. Den smager faktisk rigtig godt, men den smager ikke af konventionel hyldeblomstsaft. Jeg har sparet på sukkeret selvom man ikke skulle tro det, og jeg har ikke sparet på citronerne, så den har en blandet smag af sødt, syrligt og bittert. Jeg er ret vild med dens lidt lemonadeagtige smag.

Opskriften, hvis du er til en lidt anderledes hyldeblomstsaft er:

300 gram hyldeblomstbuketter og 4 citroner i skiver overhældes med kogende vand i en 5 liters gryde til den er godt fyldt. Jeg tilsatte også et brev citronsyre. Det er vist ikke nok i forhold til andre opskrifter, men nu lavede jeg jo min egen, og jeg vidste egentlig ikke helt, hvad det skulle gøre godt for. Jeg har rørt rundt i det et par gange om dagen i tre dage. Så hældte jeg det i en saftsi, sådan en oldshool konstruktion, med et klæde på fire ben. Jeg tilsatte 750 gram sukker (ja, og jeg har ikke brugt nær det som mange andre bruger!) Det kogte op og blev hældt på skoldede flasker, som var skyllet i whiskey (i stedet for atamon). Og nu er det bare at starte fra en ende og nyde det. Jeg har tilsat frisk ingefær til en enkelt flaske, det står stadig og trækker.

I dag gik vi 6 km. i regnvejr, ungerne havde løbecyklerne med. Vi var nede hos ænderne og tog en omvej hjem. Bagefter var vi en tur på café, hvor vi fik sandwich, is og kage. Nogle kunne måske tænke, at det oser af overskud, men nej, det var på ingen måde overskud, der var anledningen. Det handlede mere om, at vores hus på mystisk vis var sprunget i luften, ingen gad rydde op, alle var lidt halvsure og trætte og hvis ikke vi var kommet ud af døren, så havde vi revet hovedet af hinanden. Så afsted gik det, ned til ænderne og videre derud af. Der var godt nok et par 4 årige, der var trætte på tilbagevejen. Så langt har de aldrig kørt på løbecyklerne før. De var seje.

Vi var lige kort hjemme og vende, og så afsted igen. Nogle trængte til en lur, og det foregår fint på bagsædet af en bil. Af bevidste omveje gik det afsted til Espergærde, hvor vi landede på en hyggelig café, hvor vi har været før. Vi havde sprunget frokosten over herhjemme, så vi fik både det ene og det andet og faktisk også det tredje. Det var ren fornøjelse og alle var nu i langt bedre humør end et par timer tidligere. Hjemme igen trængte jeg til et hvil. Som de fleste ved, så kan en forkølelse slå benene væk under enhver. Jeg lagde mig til rette på sofaen, ungerne sad klar med Aristocats, og 10 min. senere var der nogen, der snorkede, og det var altså ikke mig!! Den kære mand trængte åbenbart også til en morfar, og jeg sover ikke, så længe børnene er vågne, når han ligger og slumrer. Nå, et hvil blev det da til, men jeg kan godt love jer, at jeg er træt med træt på nu!

Aftenen sluttede af med Øllebrød med flødeskum foran en Pippi film. Det er noget, der bliver sat pris på her i huset. Både øllebrød, men bestemt også de der særlige lejligheder, hvor man får lov at spise foran en film. Og en træt søndag aften med regnen der siler, og en udmattet mor og far, der ikke kunne spise noget som helst, var lige præcis den anledning, der skulle til.

Regnen siler stadig, den bliver vist ved et par dage endnu. Jeg har spist tomatsuppe serveret i sengen, og jeg trænger til en kop te. Man kan nemt blive i tvivl, er det juni eller oktober, jeg spørger bare.

2 tanker om "En regnvejrstur, et cafebesøg, litervis af hjemmelavet hyldeblomstsaft og en rigtig tarvelig forkølelse"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>