På hyldeblomstjagt til hyldeblomstsaft, og en opdatering på ryggen.

Det er 100 år siden, jeg har lavet hyldeblomstsaft, og vi har endda meter efter meter af høje flotte hyldeblomsttræer på nabomarken. Jeg har bare ikke rigtig orket. I år orker jeg. Der er sat to gryder i gang efter vi fik plukket en ordenlig pose i går. Ronja, min mor og jeg var på rov og vi fik rigeligt. Der er så utrolig mange derude, og de er langt fra sprunget ud alle sammen. Så der er også rigeligt med bær, når den tid kommer. Men nu er det i første omgang hyldeblomstsaften, der er undervejs. Jeg har ikke fulgt nogen egentlig opskift, jeg prøver mig frem. Lige nu er der ca. 300 gram hyldeblomster, 4 citroner, og et brev citronsyre i hver gryde, som hver er overhældt med knap 4 liter kogende vand. Sukkeret tilsætter jeg senere, når blomsterne er siet fra, så tror jeg, det er lidt nemmere at smage mængden til, og mon ikke man så kan bruge lidt mindre? Det er i hvert fald min plan. Derudover, så vil jeg gerne prøve at lave en variant med ingefær, men det er en lille gryde saft ved siden af, for jeg aner ikke, om det er godt. En mere konkret opskrift på begge dele kommer, hvis resultatet bliver godt. Men jeg vil gerne dele lidt billeder fra hyldeblomstjagten med jer, for hvor er den danske sommer dog helt fantastisk smuk nu. Og græsset på marken har fået lov at stå i år, det nyder jeg i stor stil. Det er så højt, at lille Ronja nær var forsvundet. Også hun nød turen i det vilde græs, og hvor må det også være vildt, når man kun er 4 år, at gå i græs og blomster til skuldrerne. Hun boblede i hvert fald af glæde, og så gjorde jeg også. Vi fik en fin buket blandet græsser med hjem, de står endnu og pynter så fint.

Derudover, så kan jeg fortælle, at min fysioterapuet i dag har bukket og krummet mig i stillinger, som jeg ville tude over at tænke på for en måned siden, så jeg er så meget på vej tilbage til en normal hverdag. Dog en hverdag, hvor jeg skal gøre mere ud af at forebygge og passe på. Londonturen har åbenbart været rigtig godt for ryggen, det har været godt at kommet ud af de vante rammer og rutiner. Min hævelse har nu lagt sig, jeg kan mere og mere, i det hele taget er jeg rigtig godt tilfreds lige nu, det samme er fysioterapeuten.

2 tanker om "På hyldeblomstjagt til hyldeblomstsaft, og en opdatering på ryggen."

 1. Birgitte

  Jamen så der der vel ordineret – mindst – én årlig London-tur til dig :-) Ikke dårligt!

  Jeg må også se at komme på “landet” og plukke hyldeblomster… Jeg er vild med saften, varm og kold! Jeg plejer at fryse saften ned i plastikflasker…

  Svar
 2. frk. sveske

  Hej Rikke,
  Hvor er det godt at høre, at ryggen er på rette vej.
  Du må da til London eller bare på weekendtur noget oftere – så sind og krop får lidt adspredelse. Det har vi vist alle sammen godt af.
  Lækkert med hjemmelavet hyldeblomstsaft. Nyd den for mig også ;-)
  KH
  – frk. sveske

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>