Ristede nødder med chokolade

Efter inspiration fra Jane lavede jeg i går de her lækre nødder med chokolade, bare med et par små ændringer. Jeg brugte heller ikke en rest chokolade som Jane, nej, jeg købte den skam til formålet. Jeg sørgede dog for at følge hendes altid gode råd om, lige at smage et par bidder af chokoladen først, og derefter smelte resten.

Jeg ristede et par håndfulde hele pekannødder og mandler på panden et par miutter i en lille klat smør, og gav dem et drys flagesalt til sidst. Jeg smeltede knap 100 gram 70% chokolade over meget lav varme i vandbad. Jeg hældte nødderne i et lille fad med bagepapir i, og så kom den smeltede chokolade ud over. Ind i fryseren med hele balladen, og så er det bare om at være tålmodig.

Når det er gennemkoldt, så skal de bare hakkes groft ud. Det er ikke sidste gang jeg laver den lækkerbisken, det kan jeg godt sige jer. Jeg vil tro, jeg har brugt 10-12 minutter i effektiv arbejdstid, og det er en helt anden oplevelse, at spise chokolade med hjemmeristede nødder og lidt salt, end de der udtørrede undskyldning for mandler, der findes i de færdiglavede versioner. Ummenum, siger jeg bare.

6 tanker om "Ristede nødder med chokolade"

 1. frk. sveske

  Sådan en portion skal jeg vist også snart forsøge mig med. Det er nærmest obligatorisk at smage på chokoladen, inden den smeltes. Det var i hvert fald også ‘knap’ 100 gram jeg smeltede i går, da min bounty skulle overtrækkes ;-)
  God dag!
  – frk. sveske

  Svar
 2. Birgitte

  Det lyder som noget man skulle prøve med det salt… Måske man kunne putte lidt marcipan i også… Altså dem der kan li det ;-)

  Svar
 3. Rikke Forfatter

  Jeg lavede en portion til en gave i går aftes, og tænkte på, at den kunne godt udviddes med noget karamel også, saltkaramel. Der er muligheder i skidtet du ;)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>