Courgetter med tomat og parmesan, og pasta med laks og fløde

Torsdag aften inden vi tog til Bulgarien, stod aftensmaden på alt godt fra køleskabet og verdens mindste køkkenhave. Vi havde et pragteksemplar af en courgette i køleskabet, som vi skulle have spist inden afgang. Vi havde også en rest af både bagt og røget laks, som skulle bruges. Og en masse æg. Det blev til den her, måske lidt usædvanelige, men lækre og mættende ret.

Bagte courgetter med tomater og parmesan:

1 stor courgette

lidt forårsløg

2 tomater

frisk basilikum

friskrevet parmesan

1 fed hvidløg

salt og peber

Olivenolie

Skær courgetter i tykke skiver, ca. 1,5 cm. Steg dem gyldne i olivenolie. Placer dem i et ildfast fad. Smid snittet forårsløg på panden med et fed hvidløg. De skal kun have et minutstid. Fordel løgene på courgetteskiverne. Læg et frisk basilikumblad på hver skive, og derefter en skive tomat. Drys med salt og peber og fordel revet parmesanost henover. Ind i ovnen til osten er smeltet.

Pasta med laks, fløde og citron

En lille portion fuldkornspasta

1 fed hvidløg

lidt røget laks

lidt bagt laks

1,5 dl. fløde

saft af en lille citron

salt og peber

Olivenolie

Drys med frisk basilikum

Kog pastaen. Skær den røgede laks i tern, sted ved høj varme i lidt olie. Tilsæt den bagte laks og sted kort. Tilsæt hvidløg og pasta, derefter fløde og citron. Lad det varme sammen et minutstid, og drys med frisk basilikum. Nemt ik?

Og så blev det til et spejlæg on the side, for æggene skulle bruges, og maverne skulle mættes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>