Madlede og morgenmad

Et ordsprog bliver vel til et ordsprog, fordi der er noget om snakken? Ude godt, men hjemme bedst holder i hvert fald. Vi er hjemme fra Bulgarien, og det er nu dejligt. Ikke mindst på madfronten. En ting er, at man kan blive slået ud af varmen, men når man bliver slået ud af maden oven i, så er der ikke meget energi tilbage. Det har været lidt af en udfordring, at få kost med både nærring, mæthed og god smag. Ja, faktisk så lykkedes det ikke!! Jeg forsøgte så godt jeg kunne, at få lavet noget fornuftigt, når vi spiste hjemme, både morgen middag og aften, men nemt var det ikke. Det var mindst lige så svært at finde fornuftig mad til ungerne på restauranterne, hvis ikke sværere. Og jeg er bare ikke god til at abstrahere fra det, ikke mindst fordi min krop bliver utrolig påvirket af det. Min mave bliver ramt, mit humør og mit energiniveau bliver i den grad også ramt. Og det samme sker jo for ungerne, de kan bare ikke regne ud, at det er derfor.

Det værste var uden tvivl maden ved poolen. Vi forsøgte to gange, men så ville jeg altså hellere give dem frugt og kiks i stedet, og så ristet brød om eftermiddagen, når vi kom tilbage til lejligheden.

Her er et glimrende eksempel på poolmaden. Det her er så en “baked sandwich with egg, cheese and tomato”(wtf???) Er det mig, der er sart? Eller kunne den æggesandwich opgraderes bare en smule? I hvert fald endte jeg med, at måltiderne var noget, der skulle overståes, og gerne med bind for øjnene. Ikke alt mad, var den her standard, bestemt ikke. Der var et par fine restauranter med ganske udemærket mad, og omgivelserne var rigtig dejlige med den smukkeste udsigt. Men jeg begriber ikke, hvorfor poolmad altid skal være så elendig. Det eneste sted, vi har oplevet det anderledes, er de gange vi har været i Las Vegas.

Inden vi tog til Bulgarien, var madlavning ved at hænge mig langt ud af halsen! Jeg var SÅ træt af at finde på, finde på, finde på. Men glæden er vendt tilbage, jeg er klar til at indtage køkkenet igen.

Dagen startede med den her tallerken. Ristet økologisk kernerugbrød, rørøg, jordbær rørt med en smule sukrin, kirsebær, agurk og en mellemlageret ost, med en kop grøn te on the side. Og til dessert en god kop kaffe. Der er ikke noget hokus pokus i den morgenmad, den var bare rigtig frisk, lækker og mættende og jeg var ikke den eneste, der pludselig fik appetit igen.

8 tanker om "Madlede og morgenmad"

 1. frk. sveske

  Hej søde Rikke,
  Velkommen hjem til den danske sommer fyldt med rigtig mad ;-)
  Håber, I trods maden havde en dejlig ferie. Det er i hvert fald skønt at læse at madlysten i eget køkken er kommet tilbage.
  Jeg kender alt til det med at gå lidt død i madlavningen… hmm… mon jeg snart skal have lidt ferie?
  Selv om inspirationslisten er lang, så ender det tit med en genganger for det er nemmere end at skulle kigge i en opskrift. Måske, det bare er mig? ;-)
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak Sveske :) Vi har bestemt haft en god ferie.
   Jeg er rigtig dårlig til at følge en opskrift, og jeg finder ofte på min mad mens jeg laver den. Måske en lidt underlig måde at gøre det på, men det er vist sådan jeg finder på nyt. Det kommer undervejs :D Men jo, vi har bestemt mange gengangere, men ofte varierer jeg så noget i det. F.eks. er der variation i fiskefrikadellernes smag, så de ikke altid er ens, du ved :)
   Ja, skal du ikke snart have ferie?

   Svar
 2. Linda

  Velkommen hjem Rikke, DEJLIGT at jeg nu kan se frem til sjove/søde/skønne Rikke-inputs igen…

  Svar
 3. Jens K

  Velkommen hjem og er sikker på i har haft en skøn ferie trods diverse udfordringer og fået tanket energidepoterne op.

  Ved godt jeg ikke har samme standard. INDRØMMER DET, men jeg snupper nu gerne pooltallerkenen bare gerne med lidt flere pommes frites:-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Det er helt i orden Jens, du skal være så velkommen til at få min portion en anden gang :D
   Men du må da indrømme, at når man bestiller en baked sandwich with egg, cheese and tomato, så er det her ikke lige det man forventer?

   Svar
 4. Jane

  Velkommen hjem!

  Og advr til pooltallerkenen.

  Jamen, vi har diskuteret det før, men hvorfor behøver det være så tarveligt? Jeg er gået i protest og bestiller (næsten) kun rejser til steder, hvor jeg er sikker på at kunne få god mad. Næste stop Barcelona og herefter… øhm måske Frankrig!.

  Punktum!

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, jeg forstår det heller ikke. Sådan en tallerken gør jo ikke noget godt for nogen.
   Indtil videre er det klart USA der har leveret den bedste mad til os. Både som vegetarer og som madelskere i det hele taget. Selvom de har meget junk, så har de altså også styr på det gode mad. Sådan et sted som Vegas, der kan man virkelig få det gode mad, jeg er vild med det :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>