Stegt spidskål og vegetarfrikadeller med blomkål og kikærter

Ok, jeg indrømmer gerne, at den her er lige på grænsen til at man kan kalde den en rigtig opskrift, det er nærmere inspiration til at få brugt noget af alt det dejlige spidskål, der høstes lige for tiden. Som tidligere nævnt, er jeg ret vild med kål og en absolut favorit er stegt kål. Og stegt spidskål er ikke bare stegt spidskål, det kan både gå i en asiatisk retning med grøn karry og kokosmælk, eller en elegant version af den klassiske stuvet hvidkål, som bare er stegt spidskål vendt i fløde og saften fra en halv citron (højt på hitlisten herhjemme), eller som i aften, hvor den bare blev stegt med et par andre grøntsagsrester fra køleren, så det endte med spidskål, courgetter og brune champignoner. Det er lynhurtigt at tilberede, det skal kun stege i et par minutter. Det kan smages til med hvad du synes, det er billigt, og det er sundt.

Mon ikke der kommer et par versioner mere i den næste tid, jeg er i hvert fald slet ikke færdig med den her fantastiske spise. Her til aften fik vi det som tilbehør til nogle vegetariske frikadeller lavet på rå blomkål og kikærter, der har været i blød (ikke kogt). Jeg glemte, at tage et billede af dem da de var færdige, men her er et enkelt fra tilberedningen.

Som basis til de her vegetarfrikadeller skal der bruges:

2-3 dl. udblødte kikærter (kan opbevares i fryseren)

Det meste af en blomkålshoved i ret små stykker, så de kan hakkes nemt

2 æg

1 lille løg

1/2 dl rasp (brug ekstra Husk,  hvis du vil undlade rasp)

3 måleskeer fiberhusk (brug ekstra rasp, hvis du ikke har Husk)

salt

peber

Og så skal der noget smag i. Det kan være en ordenlig omgang krydderurter, citronskal, hvidløg, ja hvad du nu synes. Jeg krydrede mine med en stor håndfuld frisk persille, det var lige, det jeg havde i dag. Det hele, på nær rasp og Husk, hakkes så fint eller groft som du nu synes, i en foodprocessor. Rør rasp og Husk i, og lad det hvile et kvarters tid. Steges et par minutter på hver side, og lad være at spare for meget på fedtstoffet. Jeg stegte dem i en blanding af olivenolie og smør.

Som altid, så svarer jeg gerne på spørgsmål, hvis der skulle være nogle.

Velbekomme.

3 tanker om "Stegt spidskål og vegetarfrikadeller med blomkål og kikærter"

 1. Birgitte

  Jeg kan godt lide spidskålen rå. Og pigerne elsker kålen – og alle andre grøntsager – når de kan lege kaniner udenfor måltiderne :-)

  Svar
 2. frk. sveske

  Hej Rikke,
  Skal kikærterne ikke koges efter udblødningen til denne opskrift?
  Jeg har stadig en pose kikærter på lager, så mon ikke jeg skal have afprøvet disse.
  – frk. sveske

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Nej, det skal de ikke. Det er ligesom min falafel opskrift, der skal de heller ikke koges :) det giver en rigtig fin konsistens sammen med blomkålen. Men når jeg laver tunfrikadeller, så koger jeg dem først, så det giver en mere cremet konsistens :)
   God fornøjelse hvis du får dem lavet :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>