Hjemmelavet fiskeburger

Vi fik burgere for et par dage siden. Vores børn er selvfølgelig ikke anderledes end alle andre, så herhjemme er det også burger, hot dogs, pizza og pitabrød, der er i høj kurs. Men eftersom vi ikke spiser andet kød end fisk, så er det for det meste i en version, som de færreste spiser. Jeg vil dog virkelig gerne slå et slag for burgere uden kød. Jeg laver dem i flere forskellige varianter, det kan være med fiskefars, som jeg viser i dag, det kan være med frisk paneret fladfisk, det kan være med basis af tun, eller det kan være falafelburger. Det er de varianter, vi oftest får.

Billedet er vist taget i en spøjs vinkel, hvor det ser ud som om, det hele er bolle, men så slemt var det altså ikke…

Her er den version vi fik i tirsdags:

Fiskeburger af fiskefars

1/2 kg. ren fiskefars

lidt hakket løg

hakket citronskal af 1 citron

revet ingefær

salt

peber

1 ekstra æg til panering

rasp

Det hele blandes godt, formes til bøffer, vendes i æg og rasp og steges ved god varme i ca. 4 minutter på hver side, alt efter hvor tykke de er.

Du kan selvfølgelig krydre fiskefarsen med lige præcis det, du synes er fantastisk.

Burgerbollerne lavede jeg efter Claus Meyers opskrift, og den tror jeg ikke, jeg må gengive her, men det er vel bare at finde en opskrift på burgerboller et sted, og kaste sig ud i det. Ja eller købe dem færdige. Eller helt undvære bollerne, og finde på noget andet. Frk. Sveske har nogle ganske glimrende forslag til burgere uden boller.

Det der snask i burgeren varierer vi også lidt, eller dvs. det er mest mig, for resten af familien er meget tilfredse med ketchup, remo, mayo fyldet, og så salat, agurk, løg og tomat. Det var så også den version det blev til i tirsdags for alles vedkommende, for jeg løb tør for tid, var først hjemme kl. 18 efter shoppetur med ungerne og mormor. Og så stod jeg ligesom der og skulle forme burgerboller og lave fisk, og var rimelig træt af mine til tider temmelig høje ambitioner om hjemmelavet mad så der var hverken tid eller overskud til at lave andet fyld end det allernemmeste, og det var altså det på tube! Men jeg er træt af det fyld, så jeg laver som regel noget andet. Laver gerne en dressing af en slags, f.eks. med ramsløg, og jeg har et par gange puttet helt tynde skiver æbler i, det er altså rigtig godt, især med dijonsennep til. En god pesto virker også, eller skivede løg der er stegt bløde og søde. I hvert fald kan jeg godt anbefale at udvidde burgerprincippet lidt, for der er så mange muligheder, der bare venter på at blive prøvet af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>