Kærnemælkshorn og kokosmakroner

Til min fødselsdag bagte jeg kærnemælkshorn og kokosmakroner. Og egentlig endte det med, at det slet ikke var det, jeg havde lyst til, men der var det ligesom for sent. Jeg lavede kærnemælkshorn efter Brdr. Prices opskrift og gæsterne var vældig tilfredse. Skal jeg lave dem igen, vil jeg klart bruge mindre smør, for jeg synes, de blev lige butterdejsagtige nok, men smagen var dejlig og dejen var god at arbejde med.

Den originale opskrift:

500 gram hvedemel

500 gram smør (vil nok foretrække 300 gram)

2 dl. kærnemælk

50 gram sukker

hakkede mandler

perlesukker

æg til pensling

Smør og sukker til remonce

Ca. 250 gram marcipan (jeg brugte nok nærmere 150 gram)

Mel og sukker smuldres med margarinen og tilsættes 2 dl kærnemælk. Saml dejen hurtigt og sæt den i køleskabet i nogle timer, gerne natten over.

Når dejen har hvilet, rulles den ud og skæres i trekanter ca. 15 x 15 x 10. Læg en klat remonce og en lille klump marcipan på hver. (Remoncen laves af lige dele sukker og smør som røres blødt og afkøles lidt inden brug.)

Så rulles trekanterne sammen til horn og der pensles med æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. Bag dem ved 180 grader i ca 20 min. men hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.

Mine justeringer ville klart være at bruge mindre smør, og så brugte jeg heller ikke 250 gram marcipan. Jeg blandede ca. 150 gram marcipan i remoncen. Det skal ikke blandes alt for grundigt, så kan det skille, men bare lige blandes hurtigt med hænderne.

 

Jeg lavede også kokosmakroner, og det har jeg aldrig prøvet før. Lidt underligt, når man tænker på, hvor nemt det er, og hvor godt det smager. Jeg fandt den her opskrift som jeg stort set fulgte.

Kokosmakroner.

20 stk.

150 gr revet marcipan

250 gr sukker

250 gr kokosmel

3/4 spsk hvedemel

2 æg (jeg brugte 2 plus en ekstra hvide)

Det hele blandes og formes til kugler, sættes på pladen og bages i ca. 10 min. Sæt gerne 2 bageplader oven på hinanden, for sukkeret kan nemt brænde på i bunden ellers. Dyp dem evt. i smeltet chokolade.

Grunden til at jeg valgte den opskrift var fordi, der er marcipan i, og så kan man vel ikke gå helt i byen? De blev helt udemærket, men jeg vil gerne have dem lidt mere luftige næste gang, så det må jeg løse. Måske er det lige præcis det med marcipanen der gør, at de bliver lidt tunge, og man kan vist ikke få det hele? Jeg tror, den her opskrift er perfekt til nogle tykke småkager, nogle kokos-marcipan småkager. Lyder det ikke lækkert?

2 tanker om "Kærnemælkshorn og kokosmakroner"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>