Salte mandler

Den her opskrift fandt jeg for 100 år siden på Slagt en hellig ko og jeg har brugt den mange gange siden. De ryger som varme boller herhjemme, og er altid et sikkert hit som gæstesnack. I går lavede jeg 400 gram, i dag er der en sørgelig rest tilbage. Vi havde ganske vist gæster i går, men knap 400 gram på et døgn er alligevel en del.

Jeg glemte at få taget et billede i går, så I må nøjes med restebilleder.

Normalt laver jeg 200 gram, og der lyder opskriften:

2 dl. koldt vand

3 spsk. fint salt

200 gram mandler

ca. 10 gram smør

Rør vand og salt sammen, til saltet er opløst. Hæld mandlerne i saltvandet og lad dem trække i 30 min. Si vandet fra, og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir på, fordel en smule smør på mandlerne. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 15 min. ved 175 grader. Rør rundt i dem et par gange undervejs, så smøret bliver fordelt. Lad dem køle godt ned inden de spises. God fornøjelse.

9 tanker om "Salte mandler"

 1. frk. sveske

  Hej Rikke,
  Den opskrift skal jeg vist prøve snarest.
  Lige for tiden er det soyamandler/kerner, som går som varmt brød hjemme hos mig.
  God weekend.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 2. Linda

  Uha, dem har jeg købt i specialforretninger, og ledt efter siden, gav 59 kr for en pose!! Og har ledt efter dem siden, og er blevet enig med mig selv om, at lave dem selv…dem kan du da lave i fine cellofanposer og bruge til gaver :-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg har brugt dem som gave et par gange :) Og ja, dem laver du bare selv, piece of cake, din labre kanelstang ;)

   Svar
 3. Linda

  Hvor køber du mandler henne? Jeg synes det er nogle små gnallinger jeg kan finde i Rema1000 og Netto..

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg køber dem bare, der hvor jeg handler. Netto, Irma og Brugsen. Har ingen præferencer, og køber ikke engang øko ;) Økomandler er simpelthen absurd dyre!

   Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jamen det kan du såmænd have ret i. Jeg tænker ikke så meget over det, for jeg laver bare en hel pose med 200 gram og ser ikke ret meget på størrelsen :)

   Svar
 4. Daniela

  Uhm, har lavet mandler sammen med Ruben i dag, vi har rigtig hygget os og guffet godt til Disney sjov :) Det skal helt klart prøves igen :D

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>