Tomatsovs med spinat og pinjekerner, grøn salat med balsamico, pinjekerner og parmesan, kartofler med parmesan.

Det er dejligt med fod i eget køkken igen. Misforstå mig ikke, vi havde en rigtig dejlig ferie. Ungerne har fået så meget ud af at bade så meget, og vi trængte alle til at komme væk. Vi boede i en rigtig fin lejlighed, jeg har ingen klager der. Det var et rigtig fint kompleks, heller ingen klager der. Det er kun maden, jeg kan klage over. Men det gør så også, at jeg nyder mit eget køkken ekstra meget. Her er hvad Casa Nørregaard bød på tirsdag aften:

Kartofler i ovnen med parmesan:

Kartofler skrabet og skåret i skiver koges i ca. 5 minutter. Hæld i et godt ildfast fad, og stil i en 250 grader forvarmet ovn. Efter ca. 15 min. hældes max. en dl. fløde over og det vendes rundt. Drys en håndfuld groft revet parmesan eller anden ost ud over, og giv det 5 min. mere.

Tomatsovs med frisk spinat og pinjekerner

Lidt olivenolie

3 tomater i tern

4 store håndfulde frisk spinat hakket groft

1  lille løg i tern

1 fed presset hvidløg

1-2 dl. fløde

Evt. lidt muskatnød

1 lille håndfuld pinjekerner ristet på en tør pande

Steg løg gyldne ved middel varme i olivenolie. Tilsæt hvidløg og spinat, rør rundt et minuts tid til spinaten er faldet sammen. Tilsæt tomater, og lad det simre et par minutter. Tilsæt fløde, smag til med salt og peber, og evt. en smule muskat. Giv det et par minutter mere ved svag varme, og lige inden servering drysses de ristede pinjekerner over.

Grøn salat med balsamico, parmesan og pinjekerner.

Grøn salat efter eget valg. Jeg brugte iceberg, for det var det, der var i øko version, men jeg foretrækker som regel romain.

Et skvæt olivenolie

En sjat god balsamico. Jeg brugte en fra Il fornaio, den var god.

En lille håndfuld groft revet parmesan eller anden ost

En smule pinjekerner ristet på en tør pande

Ja, der er ikke meget hokus pokus her. Hakket salat blandes med resten, det er ligesom det. Meget simpelt, men rigtig lækkert.

Vi fik stegte dorader til, men det fik jeg ikke et billede af. Manden havde købt fine friske dorade filetter, som blev stegt i lidt olivenolie, og til sidst tilsættes en klar smør og blandede krydderurter efter eget valg. I dag blev det til frisk oregano, rosmarin, persille og basilikum. Måske en spøjs blanding, men det er virkelig godt.

Velbekomme…

 

6 tanker om "Tomatsovs med spinat og pinjekerner, grøn salat med balsamico, pinjekerner og parmesan, kartofler med parmesan."

   1. Ladyjane

    Det ville jo være fantastisk :-)

    P.s. til jer andre: Jeg er bare sådan en der skal hjem og spise Rikkes mumsemad på mandag! In ya’ faces!!!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>