Ungernes eftermiddagsmad

Ferien er slut, hverdagen er i gang, og det er igen tid til at lave frugtmadpakker til ungerne. I dag så den sådan her ud. Blåbær, hummus, gulerødder, agurker, brød med smør, mandler og tørret abrikoser.

Som jeg nævnte en gang for 100 år siden, så skal jeg have samlet idéer til gode frugtmadpakker, som skal deles ud til forældrene i børnehaven. Jeg er med i det der forældrebestyrelse, og eftersom elendige frugtmadpakker er en af mine kæpheste, så har jeg meldt mig til at give eksempler på madpakker, der ikke indeholder chokoladekiks, drikkeyoghurt, juice og petit danone. Jeg har fået en smule præstationsangst, men der er vel ikke andet for, end at kaste mig ud i det. Men jeg tænkte, om der måske er nogle, der sidder derude, med gode bud på, hvad en ikke kødfri frugtmadpakke kan indeholde? Min fantasi stopper ved frikadeller, og hvis jeg skal have idéen til at glide ned, hos det kødspisende folk, så skal jeg nok udvidde repetoiret en smule. Så hvis du har et par gode idéer, så smid dem endelig i en kommentar, lige den del med kød, har jeg svært ved at klare selv.

9 tanker om "Ungernes eftermiddagsmad"

 1. Jane

  Det ser da lækkert og appetitligt ud. Jeg ville gerne være det barn, der fik det med ;-)

  Frugtmadpakken er faktisk en svær genre. Jeg mestrede den heller aldrig helt godt. Her er noget af det, mine fik med dengang:
  En knækbrød/rugbrød klappet sammen med (smør og) et tykt lag leverpostej eller en tyk skive spegepølse.
  En salamipølse (de kan faktisk godt fås i god kvalitet, fx en halv fra Hanegal og ellers har Slagter Lund nogle gode økosalamier til 3 kr/stk – hvis man køber nok, vel at mærke)
  1 kogt æg
  Lidt tunsalat rørt med mayo (det elsker mine unger)
  Og frikadeller som du selv er inde på.

  Og så selvfølgelig suppleret med frugt, grønt og nødder.

  Ikke særligt opfindsomt, kan jeg godt se… :-/

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak for tips. Jeg troede ikke, man kunne få en fornuftig salamipølse, men hvad ved vegetaren om salami ;)

   Svar
 2. Trine

  Jeg kan forstå, børn er vilde med ting på spyd:-) Så hvad med kylling og grønt på spyd, oksekød med lidt æg/havregryn/krydderier formet om et spyd, mild fed ost og små bidder pølse eller salami (Hanegal) på spyd?

  Svar
 3. mie

  Hejsa Rikke, super fine ideer du der har :-)
  hvad med pizza-snegle med en rest af af kødsovsen fra aftensmaden, pirogger med tomatpure og skinke og ost. eller pirogger med før omtalte kødsovsen og ost. et pølsehorn med en fornuftig pølse. (kan laves med en god grov-dej) det ville mine børn gerne have dengang de var i institution. jeg har set i institutionen hvor jeg er, at et spid med pølse og grøntsager er totalt hot hos børnene. :-) , men fra nu af går vi over til frugtordning så hvert barn får det samme, frugt / grøntsager og brød hverdag. det er blevet taget godt imod af 98 % af forældrene.
  thumbs up for et godt initiativ til pjecen.
  god weekend.

  mvh Mie

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>