Grøn karrysuppe med kokosmælk og frisk tun

Endnu en af retterne fra min fødselsdag. En af mine absolut favoritter, og vi får det meget sjældent, fordi ungerne, som så mange andre børn, ikke dur til det lidt spicy. Den er hurtig og nem at tilberede, og der er så meget smag i. Den grønne karrypasta kan du også lave selv, men jeg køber den færdiglavet. Den holder 100 år i køleskabet, selvom den er åbnet. Jeg køber det altid i en thai biks, så jeg ved ikke om dem fra supermarkederne er gode.

Til 6 pers:

3 cm. ingefær, revet fint

6 forårsløg

1 finthakket frisk chili

grøn karrypasta, ca. 2-3 spsk, alt efter hvor stærk det skal være

5 dåser kokosmælk

2 stængler citrongræs

soya

1 bakke bønnespirer

en stor håndfuld grønne bønner, skåret i stykker af ca. 2 cm.

risnudler, mængden kan du selv bestemme

frisk tun, mængden kan du selv bestemme

lidt olivenolie

limesaft

frisk koriander

Svits forårsløg og frisk chili i lidt olie, tilsæt ingefær og karrypasta, rør godt rundt til karrypastaen er varmet godt igennem. Tilsæt kokosmælk og lad det simrer ca. 15 minutter med de to stængler citrongræs i, som har fået et par ordenlige gok med bagsiden af en kniv, så de bedre kan frigive deres aromatiske smag. I mens steger du den friske tun, så meget som du nu har lyst til. Nogle vil have den gennemstegt, andre vil gerne have den meget rød, begge dele virker fint. Derefter skal tunen skæres i strimler. Desuden tilbereder du risnudlerne efter anvisningen på pakken, og skærer bønnerne i mindre stykker. Hæld bønnerne i suppen og lad dem koge med i et par minutter. Smag nu suppen til med soya, limesaft og evt. ekstra ingefær. Hæld lidt kogende vand over bønnespirerne, og si vandet fra med det samme. I suppen med bønnespirerne, og nu er suppen færdig. Læg lidt risnudler i en skål eller dyb tallerken, hæld suppen over, og så fordeler du tun ud over, og topper med frisk koriander. Server med en limebåd. Det er gode sager, jeg siger det bare. Den kan bruges både som forret og hovedret. Velbekomme.

11 tanker om "Grøn karrysuppe med kokosmælk og frisk tun"

  1. Rikke Forfatter

   Armen, den er så lækker! En absolut topfavorit herhjemme.

   Og hyggeligt du har fundet vej herind. Jeg opdagede din blog i går, og lad mig bare sige, jeg fik god appetit, af at kigge rundt derinde, hold op, din mad ser lækker ud :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>