Hvid chokoladebrownie med mandler og rabarber og hjemmelavet hindbæris

Til min fødselsdag for veninderne i sidste weekend lavede jeg hvid chokoladebrownie med mandler og rabarber til dessert. Eller var det natmad? I hvert fald var kl. 22.30 før den kom på bordet. Den var god, så det sagt. Hvem skulle tro, at jeg pludselig i en alder af 35 år skulle få et soft spot for hvid chokolade? Det har jeg da aldrig brudt mig om, og pludselig er det, det bedste i verden. Lidt svært at handle 300 gram hvid chokolade ind i god tid, når man pludselig udvikler den slags præferencer. Ja, jeg måtte så supplere op, da det kom til, at kagen rent faktisk skulle bages. Anyway, det blev en god kage. Jeg havde faktisk testet den ugen inden, det er jeg ellers ikke god til, men jeg har lært på den hårde måde, at det godt kan betale sig at teste, for det er sjældent præcis som jeg vil have det. Og det fik mit syhold så glæde af den uge. Og jeg havde ret, den var ikke præcis som jeg ville have den, så jeg lavede lidt om hist og pist. Her er min version:

250 gram hvid chokolade

150 gram smør

200 gram sukker

4 æg

korn af en halv stang vanilje

125 gram hvedemel*

en smule salt

2 dl. rabarber i stykker (undlad dem bare, hvis du ikke har i fryseren, men tilsæt evt. anden syrlig frugt.

150 gram ristede hakkede mandler

Smelt den hvide chokolade over vandbad ved meget lav varme. Smelt smørret, og hæld det lidt af gangen i den smeltede chokolade, rør godt rundt inden du hælder mere i, så det ikke skiller, ligesom når man laver mayonaise eller bearnaise. Lad det køle lidt. Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt chokolade og smør blandingen i en langsom stråle, vend det godt rundt med en dejskraber. Tilsæt mel og salt gennem en sigte, vend godt rundt i det. Vend til sidst rabarber og ristede mandler i, som er skåret og hakket i den størrelse, du synes er passende. Mit var rimelig groft. Hæld dejen i en ca 20×30 cm. form med bagepapir i, og bag den ca. 20-25 min. ved 175 grader. Den skal lige præcis ikke være helt gennembagt. Lad den køle af. Ummenum.

Jeg serverede den med en hjemmelavet hindbæris. Opskriften er den samme som min vaniljeis, bare med hindbær. Jeg fik lavet en temmelig stor portion, jeg har faktisk stadig en bøtte i fryseren her en uge efter. Mon ikke den kan bruges til den blommetærte jeg har planer om i aften. Nå, sidespring. Her er opskriften på en stor portion:

4 bægrer past. æggeblommer

150 gram sukker

7 dl. fløde

korn af en stang vanilje

300 gram frosne hindbær

Giv hindbærrene et godt opkog, så de er splattet godt ud. Passer dem gennem en sigte, så der ikke er kerner ved. De er rimelig sure, men der er temmelig meget sukker isen, og det lidt syrlige passer godt til den søde kage. Lad dem køle. Pisk æg og sukker luftigt med vaniljen, pisk fløden til skum. Vend hindbærsaften i æggesnapsen og tilsæt til sidst fløden stille og roligt, uden at være for voldsom, så luften bevares i flødeskummet. Sæt på køl til næste dag.

Det var sådan set det. Den laver jeg gerne igen en anden gang.

*Jeg brugte økologisk kagemel fra Skærtoft Mølle, men brug det hvedemel du har. Vær bare opmærksom på, at økologisk mel kræver lidt mere væde end ikke-øko mel, så tilsæt måske 150 gram, hvis du bruger ikke-øko.

8 tanker om "Hvid chokoladebrownie med mandler og rabarber og hjemmelavet hindbæris"

 1. Birgitte

  Kagen var sååå god! Men synes nu at isen uden de der irriterende kerner var det mest gennemførte! Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det, når jeg har lavet hindbæris??

  Svar
 2. Jane

  Åh jeg dør lidt nu!

  Og jeg må også næsten altid supplere op med chokoladen, når jeg har indkøbt den tiil et givent formål. Hvornår lærer jeg bare at købe en ekstra fra starten?

  Svar
 3. Yo-yo

  Din brownie med hvid chokolade lyder vildt lækker. Kan jeg lave den 14 dage før og så fryse den ned?

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Hej Yo-yo,
   Tak for din kommentar.
   Den ER vildt lækker. Nu fik jeg da helt lyst til den igen :D

   Jeg har ikke prøvet at fryse den, men mon ikke, det vil fungere fint? Herhjemme har vi bare aldrig kage, der ikke bliver spist, derfor er det ikke testet :D Men jeg kan forestille mig, at lige præcis en kage som en brownie vil kunne fryses med rigtig fint resultat :)

   God fornøjelse, hvis du kaster dig ud i det :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>