Bearnaise dressing

Inspireret af Madbanditten lavede jeg i går en bearnaise dressing. Det smagte virkelig lækkert, og det var dejligt med lidt variation til vores ellers trofaste hvidløg og chili dressing. Vi spiser ikke ret meget sovs, og ham faren er ret glad for noget at dyppe i, det samme er børnene efterhånden, så vi får ofte en hjemmerørt dressing til aftensmaden, hvis det er dyppemad.

Her er min variation af bearnaise dressingen:

Hellmans mayo (de bruger æg fra fritgående høns, ikke burhøns, yay)

Creme fraiche 18%

2-3 tsk.bearnaise essens (det har jeg aldrig prøvet før, jeg er ikke så essens agtig, men jeg valgte at leve livet farligt da ingredienslisten så rimelig uskyldig ud)

1-2 tsk. tørret estragon

Salt

Peber

Og jeg glemte både dijonsennep og skalotteløg, det må blive næste gang, men det kan du i hvert fald også tilsætte.

Det hele blandes.  Jeg brugte 1/4 mayo og 3/4 creme fraiche, men det er en smagssag. Resten af ingredienserne må du også smage dig frem med. Så er det her overhovedet en opskrift? Jeg ved det ikke, men jeg ved, at jeg blev en lille smule lykkeligere, da jeg smagte dressingen til bagt selleri, gulerødder og kartofler.

6 tanker om "Bearnaise dressing"

 1. frk. sveske

  Hej Rikke,
  Uhm… Bearnaise! Jeg har også købt essensen, men endnu ikke fået den afprøvet, selv om Hellmanns mayo også bor i køleskabet.
  – frk. sveske

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Vi har ikke estragon i haven, og priserne er latterlige for en lille vissen dusk i butikkerne, så jeg klarer mig ofte med den tørrede, og det går fint.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>