Glimt fra København

Jeg kommer for lidt ind til København. Hver gang jeg går fra Nørreport ned af Frederiksborggade, så er der åbnet et væld af nye forretninger siden sidst. I går var ingen undtagelse. Jeg trængte til lidt storbysatmosfære, så jeg lavede en aftale med en veninde, så vi kunne mødes og bare være. Jeg var på jagt efter vinterfornødenheder, men kom hjem uden. Jeg kom dog hjem en hel del snak rigere, og det er nu heller ikke så ringe.

Vi nåede en tur i Hay, forbi nogle vegetarboder, et smut i Magasin, i et par skoforretninger, en kaffesnak på café, en lang tur op af strøget og en længe ventet tur på Wagamama. Man når ikke meget andet, når snak er første prioritet.

Det viste sig, at det var international vegetardag i går. Jeg vidste ikke, at den dag fandtes, men det gør den så. Vi måtte forbi de 10 små boder, der var opstillet i anledningen ved Storkespringvandet, og jeg må nok sige, at jeg var ikke helt på bølgelængde med vegetardagen, trods jeg selv er vegetar. Det første jeg mødte, var en stor løftet pegefinger, til folk der spiser kød, hvor der stod beskrevet, hvor forkerte kødspisere er. Jeg er enig i, at folk der spiser kød, nok kunne skrue en anelse ned, og i det mindste tage stilling til, hvilken type kød de spiser. Men jeg tror ikke, man kommer ret langt ved at udvise en hellig adfærd, og presse dårlig moral ned over hovedet på folk.

Desuden var der en bod, hvor den vegetariske kogebogsforfatter Kirsten Skaarup præsenterede sine bøger. Hun serverede en lille rugkerne salat, og ellers så kunne man få smagsprøver på forskellige versioner af soyamælk. Det synes jeg godt nok var et pudsigt valg som temmelig storsælgende kogebogsforfatter. Jeg tror nok, jeg kunne finde på noget mere interessant at lade folk smage end soyamælk. Men nu er soyamælk heller ikke ret højt på min personlige hitliste. Jeg forstod det bare ikke helt, det må jeg sige.

Vi var en tur i Hays forretning, der er fyldt med lækkerier, men pungen blev i tasken og det blev ved kigget. Ind i mellem findes der dog også en nitte, og jeg har svært ved at forestille mig, dem der ville være vild med at have de her to figurer stående derhjemme. De er da rimelig scary, er de ikke?

Jeg er stor hoptimist fan, og bliver altid glad, når jeg møder en lille udstilling med de små figurer. Jeg ønsker mig en flyvene hoptismist, til at have hængende over mit sybord. Den kan da kun skabe glæde og inspiration.

Vi afsluttede dagen på Wagamama. Jeg har et soft spot for det sted. De forstår virkelig, at krydre deres mad, så det smager af noget. Endnu en gang valgte jeg laksen og et par småretter, og det smagte præcis som det plejer, og nogle gange er det bare sådan det skal være. Jeg endte med at spise det hele, og det var alligevel for meget.

Vejret var i den grad med os, ingen regn, lun luft og en rimelig temperatur. Det var lige, som det skulle være. Og så håber jeg bare, jeg kan finde et par støvler i lokalområdet, så jeg snart kan få varme fødder igen.

4 tanker om "Glimt fra København"

    1. Rikke Forfatter

      Jeg bor såmænd i Hørsholm :) Jeg har aldrig boet i København, jeg er ikke ret storbysagtig i hverdagen, men en gang i mellem, så skal jeg have et københavner fix :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>