Hvidkålspandekager, en ny favorit

Her til aften har jeg lavet hvidkålspandekager a la Madbanditten, og jeg kan love jer for, de er langt bedre end de måske lyder (personligt synes jeg nu, de lød über lækre), og de er røget direkte ind på top 3 over tidens favoritter. Heldigvis er der 4 tilbage af den portion, jeg lige har lavet, og jeg glæder mig allerede, til jeg skal have et par stykker til morgenmad. Jeg lavede dem stort set som Madbanditten, men som altid, blev det tilpasset en smule ud fra mit køle og køkkenskab, så her får I min version:

Til 8 stk:

1/4 øko hvidkål*

1/3 øko blomkål*

1 dl. hasselnøddekerner

1 spsk. fiber HUSK

2 æg

50 gram groft revet parmesan

1 spsk. karry

Urtesalt (eller bare salt)

Blend hasselnødderne til mel i food processoren, og hæld dem i en skål. Hak hvidkål og blomkål sådån mellemfint, og smid det i blenderen, blend til det er vældig finthakket. Tilsæt nøddemelet og de andre ingredienser og blend til det er en ensartet masse, skrab ned fra siderne et par gange, hvis det er nødvendigt. Jeg troede i starten, at jeg måtte tilsætte et 3. æg, men jeg prøvede at blive ved at blende, og de 2 æg viste sig at være rigeligt. Jeg klattede det ud på en bageplade, og smurte dem ud i pæne ensartede cirkler. Det var nemt. Ind i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min, de skal have lidt farve. Når du tager dem ud af ovnen, så har de godt af lige at få lov at sætte sig, så lad dem stå et par minutter. Jeg vendte et par stykker og lagde et par skiver ost på, som stod og smeltede, mens vi spiste rester af butternut squash suppe fra i går.

Jeg serverede dem som sagt med smeltet ost, og de blev så toppet med agurk, tomater, løg og babyspinat. Det smagte hammer godt, og jeg kan virkelig se potentiale i dem her, på mange forskellige måder.

Tak Jane for en genial opskrift.

4 tanker om "Hvidkålspandekager, en ny favorit"

  1. frk. sveske

    Godmorgen Rikke,
    Skønt, de også er flyttet ind som favorit hos dig. Jeg skal have lavet endnu en (ny) portion til fryseren i denne weekend.
    God weekend
    – frk. sveske

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>