Klatkager af risengrød

Nogle tager til Barcelona og smæsker sig i tapas, andre bliver hjemme og spiser risengrød med ungerne. Sådan er vi så forskellige. Og heldigvis er risengrød ikke værre, end at man kan lave lækre klatkager af resterne, og så kan dem i Barcelona da bare komme an med deres tapas, kan de! Og så har vi vist fået på plads, at det IKKE var mig, der var rejst til de varmere himmelstrøg for en stund. Heldigvis var jeg ikke det mindste misundelig. Vi fik nemlig dejlige klatkager herhjemme til morgenmad, og det er da ikke det værste. Jeg har blandet held med klatkager. Nogle gange er de blevet gode, andre gange mindre gode, og dem jeg lavede i weekenden, var de bedste jeg har præsteret til dato. Jeg kan godt lide, at de er gode faste, med lidt tykkelse på, og ikke bare er noget der føles som en stegt klat grød. Det lykkedes til fulde med den her portion. De var også rigtig gode i eftermiddagsmadpakken. Hurra for store portioner risengrødsrester, så bliver der nemlig klatkager til flere dage. Jeg lavede dem over to dage, så I får målene på sådan en halv omgang.

Ca. 8 tykke klatkager:

En rest risengrød der svarer til 3-4 dl.

2 æg

1,5 dl. mel (jeg brugte halv hvede og halv groft spelt, tror den grove spelt gjorde den store forskel)

Vaniljepulver

Knust kardemomme

Rør æggenen ud i risengrøden, ét af gangen. Tilsæt resten, rør godt rundt til du får en ensartet klatkagedej. Sæt dem i klatter på en varm pande med smør eller kokosolie. Steg dem i et par minutter på hver side, et voila, så er der klatkager.

Vi altså os, der ikke var i Barcelona og leve det søde tapasliv spiste dem med peanutbutter og bananskiver.

Vi havde det nu hyggeligt herhjemme. Jeg hev stikket ud et par dage, og vi har bare haft en masse langsom tid, og det har vi alle tre nydt. Jeg er ikke verdensmester i nærvær, når køkkenet flyder, vasketøjet skal ordnes osv.. Det stresser mig enormt, men jeg lukkede øjnene for det, og tog det hen af vejen, og var i stedet 100% til stede, når vi spillede spil, lavede puslespil, tegnede, lavede perleplader, bagte banankage og alt det, man nu laver på regnvejrsefterårsdage.

12 tanker om "Klatkager af risengrød"

 1. frk. sveske

  Årh Rikke, det lyder SÅ hyggeligt.
  For mig er der minder fra barndommen og min mors køkken. Min brors livret har altid været risengrød og det har heldigvis betydet mange klatkager… :-P Da kæresten og jeg i weekenden ryddede ud i korn-beholdningen, som vi ikke har rørt længe, blev der da også lige gemt en pose grødris…det er jo snart december.
  Nyd det sidste af ferien (siger en, som er blot er misundelig på jer, som har ferie).
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Mine egne klatkageminder stammer fra min mormors køkken. Klatkageminder styrer! :D

  Vi har ikke ferie…endnu. Om to uger er det vores tur :)

  Svar
  1. frk. sveske

   ENIG!
   Skønt at have ferie og se frem til. Her er det vist frem til julefri, der skal kigges… men men det kan hurtigt komme.
   Bare nyd ferien for mig også.
   KH
   – frk. sveske

   Svar
 3. Jane

  Altså, hvad sker der lige for fædre, der tager til Barcelona i tide og utide. Er det sådan noget, man bare gør? For så skal du da lige se mig booke en flybillet i en vis fart!

  Kh. Jane – som har sendt manden til stockholm. Mindre eksotisk end Barca, men sendte samtidig ungerne til farmor og farfar så her er helt STILLE!!!

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Årh, det må være vildt. Absolut stihed. Jeg er blevet vild med stilhed, efter jeg fik børn haha.

   Svar
 4. Linda

  Uhmmmm..jeg tror så IKKE det er spelten der gør-ed…
  Du er bare sårn en der giver en lyst til at lave noget i et køkken, dejligt Rikke <3
  Tak for inspirationen..

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>