Brændte mandler med kokossukker

Brændte mandler er nok at skyde over målet, i hvert fald hvis man spørger ham faren, men de er lavet efter samme princip. Og jeg er vild med dem. Jeg har aldrig været ret  glad for de originale brændte mandler, jeg synes der er alt for meget sukker på, de er hvinene søde, men husets andre beboere elsker “sukkermandler”, som de også hedder herhjemme. Jeg ville dog vælge den her variation anyday. Jeg er blevet rigtig glad for kokossukker, og jeg synes, den karamelagtige smag egner sig perfekt til brændte mandler. Og modsat den sædvanelige slags brændte mandler, kan man rent faktisk smage mandlerne i min version. Hvis du prøver dem, så lad mig høre, hvad du synes.

Jeg brugte:

200 gram mandler

1 dl. kokossukker

1 dl. koldt vand

Jeg smeltede kokossukkeret på en pande ved middel varme, tilsatte vandet, rørte rundt og tilsatte til sidst mandlerne. Rør rundt i det med en palet hele tiden, stille og roligt skal det vendes rundt. Det tager ikke mange minutter før al sukkeret er klistret til mandlerne. Hæld de færdige mandler på et stykke bagepapir og spred dem ud så godt det nu kan lade sig gøre. Hvis nogle klistrer sammen, så knæk dem fra hinanden, når de er kølet helt ned.

Både ungerne og jeg har gravet godt i skålen i dag, så heller ikke ungerne synes, de er helt tossede, og det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver dem. Mmmm….

3 tanker om "Brændte mandler med kokossukker"

 1. frk. sveske

  Uhm… Brændte mandler er smagen af jul.
  Sådan en portion vil jeg også snart lave – og bare lige tilsætte lidt kanel (favorit krydderi).
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 2. Jane

  Også en favorit herhjemme, især hos Silas, der har døbt dem “sukkernødder”, og de er lige nu på “sølv” (=andenpladsen) over disneyguffavoritter. Han gør nemlig alting op i guld, søllv, bronze. “Mor, min livret er guld til burger, sølv til flæskesteg og bronze til boller i karry”. Godt så!

  Jeg tilsætter i øvrigt også kanel til nødderne. Det kan anbefales. Også hvis man vil fylde huset med julestemning.

  Okay, det var så en overspringshandling herfra. Springer straks tilbage til arbejdet.

  Svar
 3. Rikke Forfatter

  Jeg har aldrig lavet dem med kanel, jeg overvejede det det dog et kort øjeblik i går. Men kender I de der chokolademandler, man får til jul? Jeg har et par gange købt en pakke, hvor der pludselig var kanelsmag med i købet, og ej nej, det var bare slet ikke godt. Derfor fik jeg kolde fødder i går hehe, og holdt mig til kokossukkeret.

  Og Jane, lækker rangorden ;) Sådan holder man så styr på sagerne, når man er 7 :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>