Et lille stykke chokoladehimmel

Og den overskrift lover på ingen måde for meget. Jeg er helt tosset med den her chokolade. Den er blød, den er sprød, den er cremet og knasende. Og så er den inspireret af Madbanditten  så kan det ligesom ikke gå helt galt.  

Til min version af en fornuftig portion chokoladehimmel har jeg brugt:

140 gram 70% chokolade

en god håndfuld paranødder (eller andre nødder)

1 stor spsk. crunchy peanutbutter

Rist nødderne på en tør pande, lad dem køle lidt ned, fjern så meget skal du kan, og hak dem i den størrelse du foretrækker. Smelt chokolade og peanutbutter over vandbad. Tag chokoladen af varmen, sørg for der ikke kommer vand i fra vandbadet. Vend nødderne i. Hæld chokoladeblandingen i et lille fad med bagepapir eller smørrebrødspapir i. Stil det på køl og lad det blive helt koldt. Når du absolut ikke kan vente længere, så vend det ud på et skærebræt og skær det i passende tern.

Den her portion passede lige til et fyldt glas til en gave og en rimelig rest til gavegiveren. Glem endelig ikke at lave rigeligt, så der også er til dig selv, hvis du skal bruge det til en gave. Chokoladegaver er noget af det bedste der findes i min verden, den går man vist aldrig helt galt i byen med, men man skal dælme ikke snyde sig selv, eller ikke for at lave en helt portion til sig selv, bare fordi.

6 tanker om "Et lille stykke chokoladehimmel"

 1. Anna

  Kære Rikkeprikke

  Det lyder da alt for lækkert! Må jeg lave i weekenden :) Jeg har også tænkt på ville lave chokoladegaver, men hvordan pakker du det ind? Pakker du hvert stykke ind i bolchepapir eller lignende? Eller lægger du alle stykker i et syltetøjsglas?

  Håber du kan give lidt inspiration til indpakning så jeg også kan give lækre chokoladegaver ;)

  Mange hilsner Anna

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Hej Anna :)
   Jeg har ikke pakket dem ind. Jeg har bare lagt dem i ja, noget der svarer til et syltetøjsglas, og så skal det bare stå køligt. Jeg fik ikke taget billede af glasset med låg på, det glemte jeg, det husker jeg lige næste gang :)

   God fornøjelse med det og tak for din kommentar :)

   Svar
 2. Linda

  Guuud hvor ser det deliscious ud! Jeg elsker paranødder….(har stadig ikke smagt peanutbutter i mit liv)…ku godt finde på at lave dem..mums.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>