Hjemmelavet rødkål

Årh, jeg elsker det bare. Duften af rødkål, der simrer på komfuret. Rødkål i så store mængder, at der er både til i dag, i morgen og dagen efter. Og jeg er ikke den eneste herhjemme, der har det sådan. Rødkål hitter bare. Her er min vældig klassiske version.

1 økologisk rødkål*

50 gram smør

Koncentreret solbærsaft

Eddike

Sukker

Salt

2 nelliker

1 kanelstang

2 laurbærblade

Rødkålen snittes fint og svitset i det smeltede smør i et par minutter, mens der røres rundt. Tilsæt så et par dl. solbærsaft og et par dl. eddike. Skru ned til medium varme og lad det stå og simre en halv times tid, rør rundt ind i mellem. Der skal nok bruges noget mere eddike og mere solbærsaft, men det er svært at sige hvor meget. Tilsæt en halv dl. sukker, rør godt rundt, til det er opløst. En tsk. salt skal der til, og krydderierne skal også i nu. Lad det simre en halv times tid mere, husk at sikre dig, at den ikke koger tør.

Og nu må du smage dig frem, om den skal koge mere, om der skal mere af det ene eller det andet i. Og krydderierne skal fiskes op. Det kan være svært at finde nellikerne, men det kan altså lade sig gøre. Vi fandt dem bare undervejs, men det kræver jo, man lige husker at sige det, til dem der skal spise med. Det er ikke rart, at få bidt i en nellike.

Jeg ved godt, det ikke altid er nemt, når der ikke er mål på opskrifterne, men jeg er ikke selv god til at følge opskrifter, og jeg lader mig sjældent diktere af andres smagsløg i forhold til mængder. Min mand elsker f.eks. når de syltede rødbeder er hvinene sure, min mor vil helst have dem søde, og derfor synes jeg det er vigtigt, at man tør stole lidt på sine egne smagsløg og prøve sig frem.

*Et økologisk rødkål er ofte halv størrelse af ikke-øko, så tilpas evt. mængderne efter hvilken slags du bruger.

En tanke om "Hjemmelavet rødkål"

  1. ladyjane

    Så har jeg skrevet indkøbsliste. Når det går kludder i målene, fordi du ikke har skrevet dem præcist, regner jeg med du sidder standby på telefonsupport ;-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>