Vinterhi?

Bedst som jeg havde lyst til at gå i vinterhi, disker naturen op med den smukkeste morgen. Nu er jeg blevet i tvivl, og jeg venter nok et par dage. Men jeg skal da lige love for, den mørke tid har sat sig i krop og sind. Pludselig er jeg blevet mere tyndhudet, pludselig er jeg blevet skrøbelig, og jeg føler, jeg er lige så nem at knække, som et af de frosne græsstrå, jeg fik billeder af her til morgen.

Jeg synes ellers, jeg var ved at være en smule zen-agtig, men jeg er i den grad slået ud af kurs.  Jeg er ved at acceptere, at det er en af vilkårene her i livet, det med at blive slået ud af kurs, og skulle finde vej tilbage, men jeg bliver altid lidt forskrækket, når det sker. Og jeg føler mig ikke forberedt. Det kommer altid bag på mig, når sindet lige tager et skarpt sving mod mørkere tider. Jeg kan heller ikke huske, hvordan jeg plejer at håndtere det, men måske jeg rent faktisk skulle gøre noget aktivt for, at både jeg og mine omgivelser slipper billigt i år.

Noget med nogle gåture, når solen viser sig som i dag, noget med nogle kosttilskud, og noget med at gå ekstra tidligt i seng. Noget med meditation, og noget med lidt ekstra træning og en opprioritering af yoga. Så må vi se, om det gør mig mere omgængelig for mine nærmeste, og giver mig lidt mere ro i mave og sind.

6 tanker om "Vinterhi?"

 1. Trine

  Lige i øjet ;-)
  Det må bestemt noget med at nyde det gode vejr når det er der og nyde en kop varm kakao / te efter en kold tur på legepladsen med gode venner.
  Her er kælkene købt (og dekoreret med klistermærker) og klar til sneen. Kom bare an Vinter :-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   I det hele taget handler det vel om, ligesom resten af året, at få ladet batterierne op, og ikke kun tærre på dem :)

   Svar
 2. frk. sveske

  Kære Rikke,
  Du nævner tilskud og her vil jeg gerne anbefale Rosenrod, som er med til at løfte mit humør/ tungsind og dermed rigtig god i den mørke tid.
  Ellers lyder det godt med ekstra aktivitet og ‘suge’ sollys, når det endelig kigger frem.
  Ha’ en dejlig dag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ja, jeg har godt hørt om det rosenrod dér, og overvejer at kaste mig over det :) Jeg har det bare virkelig svært i den kosttilskudsjungle…

   Og dejlig dag til dig også :)

   Svar
 3. Birgitte

  Flotte billeder!! Efterår og vinter kan være så smukke så alt giver mening, men de andre dage… Øv… Jeg prøver i hvert fald den med motion – nogen siger det hjælper ;-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak tak, ja hold op det kan være smukt :)

   Jeg klør også på med det motion dér…det går egentlig ok :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>