Edamame bønner med persillepesto

Bare fordi et billede er af elendig kvalitet, skal en god opskrift ikke gå til spilde vel? Så bær over med billedet, jeg havde et splitsekund, en iPhone og pæren var sprunget i den ene spisebordslampe. Og ved I hvad mere? Opskriften er slet ikke en opskrift egentlig, det er mere en idé. Og nu bliver det rigtig vildt. Idéen var slet ikke min til at starte med. Så hvad vil jeg egentlig? Pass it forward måske? I hvert fald var idéen god, det smagte fortræffeligt, og det er så simpelt, at det må deles. Nu får jeg måske kørt det en smule op, men I har jo allerede set overskriften, og ved hvad vi ender ud i.

Idéen kom fra Madbanditten (but of course), men hvor den kære Jane brugte grønne bønner og forårsløg brugte jeg edamame bønner og porre. Ej, jeg skriver det som en opskrift alligevel, så er alle med ik´?

1 pose frosne Edamame bønner

1 porre

lidt olivenolie

en lille klat smør

Hæld varmt vand over de frosne bønner, de tør straks op, så de kan bælges. Skær porren ud i stykker på 0,5 cm. Varm en pande og rist bønner og porre i olivenolie i ca. 5 min. ved god varme, porren må godt tage en smule farve. Smid smørklatten i de sidste 30 sekunder. Hæld det op i en skål og vend et par spsk. persillepesto i, mens det er varmt.

 

Persillepesto:

1 stor håndfuld persille

1/2 fed hvidløg

olivenolie så det passer (ca. 1 dl.)

1/2 dl. pinjekerner

Revet parmesan eller anden ost, hvad der svarer til 3-4 spsk. frisk revet

Rist pinjekernerne på en tør pande, lad dem køle ned. Riv osten på den fine side af rivehjernet og stil det til side. Smid hvidløg, persille, pinjekerner og olivenolie i minihakkeren eller noget tilsvarende og blend den så grov eller fin som det passer dig. Vend osten i og smag til med salt.

Jeg servede det med et stykke laks, en råkost med tahindressing (inspireret herfra), og så fik ungerne spagetti vendt i lidt fløde og citron on the side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>