Krydderkagefigurer som børnene kan stikke ud

Jeg er færdig med at bage, jeg siger det bare. Jeg bager ikke mere kage i år lige bortset fra kransekage. Og ungerne har vist også opbrugt deres udstikskvote for denne december. Jeg har halveret antallet af småkager, jeg plejer at bage, og alligevel er jeg træt af det nu. Det har måske noget at gøre med, at jeg faktisk havde mere eller mindre droppet både sukker og hvede, og nu har det møg fået mig ned med nakken igen. Jeg går rundt i en sukkerosteklokke og er konstant frisk på en morfar. Tja, det har vel været meget godt at få bekræftet, at jeg i den grad har det bedre uden de to ting i mit liv. Sidespring…tilbage på sporet. Det med småkagerne har måske også noget at gøre med, at mine vanillekranse splattede ud jeg bager dem altså ikke næste år, så det sagt!! og mine pebernødder smager af mindre end de plejer, fordi alle krydderierne er skiftet ud med økokrydderier, der er noget mildere i smagen. Men når nu Urtekram endelig har fået et fornuftigt sortiment, så må Santa Maria altså vige pladsen og ryge ud til højre.

Ronja bager krydderkagefigurer

Anyway, i går bagte vi så til ungernes stue i børnehaven. Vi havde spurgt på forhånd, om det var ok, vi havde noget med, for sidste år havde de ikke lyst, og det er også helt rimeligt. Men det var helt fint, de har vist også kun fået noget en enkelt anden dag. Og er der noget børn mangler i den her tid, så er det da bagværk?! Nej, pjat, jeg valgte bare at lade mine børns glæde ved at dele noget ud, de selv havde bagt, trumfe mine principper, det skal der være plads til i vores liv ind i mellem. Så vi bagte krydderkagefigurer. Jeg havde ikke prøvet opskriften før, men jeg kunne godt fornemme, der ikke ville være nok krydderi, i dén jeg havde fundet hos Mette Blomsterberg, så jeg ændrede lidt på forholdene. Her er den opskrift jeg endte ud med.

Bertram bager krydderkagefigurer

Krydderkager til 3 bageplader:

350 gram  mel

200 gram stuetempereret smør

150 gram flormelis

3 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt nellike

1 tsk. stødt ingefær

3 bægrer pasteuriseret æggeblommer (eller bare 4-5 æggeblommer fra hele æg)

 

Bland mel, smør, flormelis, og krydderier til det er ensartet. Tilsæt æg, bland godt og stil på køl i en times tid eller mere. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og stik dem ud. Bag ca. 6 min. ved 175 grader.

Kagerne bliver ret ok. Den var fin nok at arbejde med for børnene, og det var det vigtigste. Jeg lavede nogle tidligere på måneden med ungerne efter en anden opskrift, og den var simpelthen så tør og kedelig i smagen, det var den her ikke.

Herhjemme pyntede drillenissen kagerne med glasur i nat, det gav ligesom lidt mere fest over dem.

Krydderkagefigurer klar til uddeling i børnehaven

3 tanker om "Krydderkagefigurer som børnene kan stikke ud"

 1. Jane

  Hvis det er nogen trøst, så går jeg rundt i en chokoladebobbel! Og jeg skal fotograferes lige om lidt og om lidt mere om lidt skal jeg stå blegfed på en thailandsk strand i bikini i et ubarmhjertigt skarpt lys. Altså, ikke at jeg forventer sympati for det sidste men så i det mindste bare det med chokoladen…

  Kagerne er ellers blevet flotte!

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Du har ret, ingen sympati at hente her :D

   Jeg er vildt spændt på de billeder der, jeg glæder mig meget til at se dem, chokoladebobbel eller ej :) Og nu er det jo ikke fordi, jeg helt dropper at lave flere julegodter, nej nu skal jeg jo til at lave noget af dit lækre konfekt :)

   Og tak, de var også meget stolte over, at have kager med i dag :) Årh, de små musser.

   Svar
 2. frk. sveske

  Hej I to,
  Jeg melder mig også i chokolade/dadel/marcipan (dog, hjemmelavet) boblen :-S
  Nu er der dømt en uge med fokus på grønt, grønt, grønt (læs: håber jeg).
  Ville egentlig bare sige, at jeg kender ‘the feeling’ og det er skræmmende hvad det ‘skidt’ gør ved kroppen. Man kan virkelig ikke mærke sig selv rigtigt og det hænger ved…
  Flotte kager og de blev da lavet og prøvesmagt i den gode sags tjeneste. Du kan da glæde dig over at størstedelen forlod huset og de stolte unger kunne dele ud af eget bagværk.
  KH
  – frk. sveske

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>