Fredagsguf: Hjemmelavede romkugler uden gluten og sukker

Hjemmelavet romkugler uden sukker

Romkugler findes åbenbart i mange forklædninger. Der er snart lige så mange romkugleopskrifter som pandekageopskrifter her på bloggen. Men det er vel heller ikke det værste at have i overflod.

Jeg har en idé om, at jeg i den næste tid, skal lære at følge opskrifter. Jeg skal f.eks. finde nogle opskrifter i mine überlækre kogebøger og IKKE lave lidt om på opskrifterne, men følge dem og se hvad der sker. Jeg er ved at varme op, så jeg kigger på opskrifter og billeder. Og i dag tænkte jeg så, at jeg ville prøve Madbandittens romkugler og følge opskriften, bare sådan som generalprøve. Jeg dumpede i stor stil. Men hey, jeg udskiftede bare hasselnødder med paranødder, undlod espresso, brugte en stor banan, lidt ekstra romessens, halvdelen af kardemommen, tilsatte noget smør og chokolade…og det er så så god jeg er til at følge en opskrift!

Hjemmelavet romkugler med frysetørrede hindbær

I får lige min version, for jeg gentager gerne, romkugleopskrifter er ikke det værste at have i overflod.

100 gram dadler

100 gram rosiner

80 gram kokosmel

50 gram paranødder

2 spsk. kokosfiber (eller 50 gram havregryn)

2 tsk. kakaopulver

1 stor banan

50 gram smør

1 tsk. kardemomme

1 tsk. kanel

1,5 spsk. romessens

40 gram mørk chokolade (hvis du har lyst)

Jeg lagde dadler (som jeg først klippede i mindre stykker) og rosiner i blød i kogende vand i 10 min.

Blendede kokosmel med paranødder i minihakkeren. Blandede det med kokosfiber, kakao, kardemomme og kanel.

Blendede dadler, rosiner, banan, smør og romessens i foodprocessoren. Tilsatte de tørre ingredienser og blendede en omgang mere. Hakkede 40 gram 86 % chokolade i minihakkeren og blandede det med det andet. Stillede det så på køl i en times tid.

 Ud med det igen, og tril det til kugler i den størrelse du nu synes. Jeg har lavet dem mindre end dem hos bageren, men stadig med en vis størrelse. Det giver en god romkuglefornemmelse. Nogle har jeg trillet i mere kokosmel, og nogle trillede jeg i frysetørrede hindbær, jeg har pulveriseret i minihakkeren. Bare for sjov. Jeg tror, Ronja synes det er konge eller prinsesse?, at der er pink romkugler.

Hjemmelavede romkugler trillet i kokos

Den pink idé stammer sørme også fra Madbanditten. Jeg kan ikke lige finde det relevante indlæg, men i stedet vil jeg smide et link til hendes nye LCHF-forum som fortjener al den omtale, det kan få.

5 tanker om "Fredagsguf: Hjemmelavede romkugler uden gluten og sukker"

 1. Jane

  Romkugler kan man bare ikke få for mange af. Det er überfavoritten hos mig.
  Og selvfølgelig skal du da ikke følge opskriften. Det er meget sjovere at justere og lege. Men tak for at du ikke klagede til mig. Det er der nemlig nogle der gør: Fx denne her går igen: “Hej Jane. Jeg mislykkedes fuldstændig med dine bounty. Altså jeg brugte godt nok light kokosmælk i stedet for fuldfed og brugte hele dåsen i stedet for kun cremen, men jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor kokosmassen ikke vil fæstne sig”.

  Makes you wonder…. ;-)

  Jeg tager meget gerne imod ros og kritik på opskrifter. Selv har jeg det dog sådan, at inden jeg klager over noget, prøver jeg lige at følge retningslinjerne…LOL

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Ingen klager herfra, jeg er helt sikker på, din opskrift er fortrinlig, jeg har i hvert fald lavet nogle lækre romkugler :D Det er bare det med at bruge hvad der er på lager og hvad der lige frister :) Men jeg skal virkelig prøve, det med at følge en opskrift. Jeg kunne godt tænke mig at se, om jeg har nogle kogebøger af dygtige kogebogsforfattere, eller om det bare er nogle, der laver mad, der tager sig godt ud på billeder :D

   Klager? Nej, jeg modtager aldrig klager. Jeg tænker, at det er fordi, mine opskrifter er så toptjekkede, og ikke kan laves forkert…ik Jane? :D

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>