Når stædighed betaler sig og så skal jeg bruge jeres mening om noget

Jeg kan være temmelig stædig, og jeg kan være det stik modsatte. Jeg kan være stædig på de mest tåbelige tidspunkter. Jeg kan være stædig, bare for at være stædig. Nogle gange bliver jeg stædig, bare fordi jeg bliver revet med. Og jeg kan være noget så irriterende stædig, at jeg selv synes, jeg er irriterende. Kender I det der med sig nu ja! at der kommer én ting ud af munden, og inde i hovedet tænker man bare “HOLD NU KÆFT!” men man holder ikke kæft, man bliver bare ved at spytte tåbeligheder ud, fordi man er stædig? Bemærk venligst, at jeg skriver man, og ikke jeg, for jeg håber virkelig, at få nogle med mig på den her!

Og så er der andre tidspunkter, hvor jeg bare slet ikke er stædig. Overhovedet. Og det er som regel de tidspunkter, hvor jeg egentlig gerne ville være det. Jeg er f.eks. ikke ret stædig når det kommer til motion, og det kan ALLE der kender mig vist bakke mig op i. Jeg er heller ikke ret stædig, når det kommer til, at lære nye ting. Hvis ikke det virker inden for temmelig overskuelig tid, så gider jeg ikke. Bum. Men lige med det her projekt toiletpung, der har jeg altså været stædig. Stædig og tålmodig. Jeg har syet og pillet op, syet og pillet op, syet og pillet mere op. Perfektionisten i mig krævede den helt rigtige model, med de helt rigtige detaljer. Jeg troede faktisk, det var rimelig lige op og ned, at sy sådan en toiletpung. Og det var det da også i starten. Indtil detaljerne begyndte at irritere mig, for det var ikke godt nok. Så var det ikke helt lige op og ned længere. For så skulle jeg regne ud, hvorfor jeg ikke fik det resultat, jeg troede, jeg ville få. Og her er det så, stædigheden kan træde ind, eller jeg kan give fortabt. Stædigheden vandt heldigvis.

Og se, den er faktisk endt med at blive helt i orden. Jeg er rigtig glad for resultatet, den er fin, har de rette detaljer og den rigtige fornemmelse. Min stædighed betalte sig, jeg er tilfreds. Både med toiletpungen og med mig selv.

Hjemmelavet toiletpung

Hjemmesyet toiletpung

Hjemmelavet toilettaske

Lille hjemmelavet toiletpung

Og så skal jeg lige høre jer om noget. Og jeg ville virkelig blive glad for jeres mening. Jeg har længe bøvlet med tanken om, om mine ting skulle hedde noget med Rikkeprikke eller om de skulle hedde noget helt andet. Nu er jeg så kommet frem til et navn, som jeg kraftigt overvejer. Nu er det bare sådan, at det navn, jeg gerne vil have til mine ting, er et ord, der er stavet forkert. Med vilje. Lidt a la hvis man hed Sjokolade i stedet for chokolade, Navnet skrives som det udtales, og ikke som det rigtig skal staves. Giver det mening?

Men kan man hedde noget med en stavefejl? Ordet findes jo, jeg skriver det bare forkert. Kan man det? Eller ligner det så, at jeg har stavet forkert, og så fniser folk i smug? Jaja, jeg kan bare være ligeglad, men det er jeg ikke. Jeg har ikke lyst til, at forklare hele tiden, at det altså er med vilje, at navnet hedder sådan. Og nej, jeg kan ikke bare bruge det rigtige ord, af flere grunde.

Hvad siger I?

5 tanker om "Når stædighed betaler sig og så skal jeg bruge jeres mening om noget"

 1. Henriette

  Først og fremmest hvor er den pæn den toiletpung :)

  Jo jeg synes godt man kan hedde noget der er stavet forkert, hvis man ikke er i tvivl om at det er med vilje. Spørgsmålet er så hvordan man gør opmærksom på at det er med vanilje ;) at man staver det sådan.

  God weekend

  Svar
 2. Stine

  Åh altså :) Kender virkelig alt for godt den der stædighed hvor man ikke helt kan holde sig selv ud… Og undrer mig ofte over hvorfor jeg ikke kan overføre netop den stædighed til mere brugbare situationer – fx motionen. Det ku være så smart!

  Mht. til navnet til dine fine ting.. jeg synes jo faktisk Rikkeprikke er rigtig fint og sødt, men det lyder som om du virkelig har gjort dig nogle tanker om et andet navn til dine ting. Hvis det er lige så oplagt som med sjokolade, at det er stavet forkert med vilje, så er det da fint. Der er noget naivt og ligefremt over at det bare bliver stavet som man siger det og jeg tror altså ikke man vil være i tvivl om at det da er meningen. Er spændt på hvad navnet bliver :)

  Og så glæder jeg mig virkelig til at købe en toiletpung! Den er simpelthen så fin :)
  God weekend!

  Svar
 3. Maja Kirstine

  Fin toiletpung-det ses virkelig at stædigheden lønnede sig!

  Med hensyn til navnet er der ikke noget problem i at stave det “forkert” efter min mening. Du kan jeg bare lege med udtrykket, altså looket, f.eks. vende en af bogstaverne spejlvendt eller noget, så det bliver mere et logo end er navn.
  Men jeg synes nu også at RikkePrikke er fint, fordi det siger noget om at det er en personlig fremstillet unikavare man sidder med. Det er ofte historien om produkter og personen der er med til at sælge varen efter min mening.
  Glæder mig til at se flere kreationer fra din hånd, og glæder mig til at høre mere om navnet!

  Svar
 4. Frk. Vægt

  Du er ikke alene når det kommer til det der stædighed – bare rolig. Jeg sad faktisk nærmest og tænkte “yey, en lidelsesfælle der forstår hvorfor jeg stædig på de helt mærkelige tidspunkter!”

  Man kan sagtens stave et navn anderledes end der står i ordbøgerne :)

  Svar
 5. Rikke Forfatter

  Pisse fedt at høre, at jeg ikke er den eneste, der er en stædig tosse :D

  Og mange tak for de fine ord om min toiletpung, det gør mig glad.

  Og mht. navnet, så er jeg stadig i tvivl. Også fordi jeg gang på gang hører fra folk, at jeg bare skal holde fast i Rikkeprikke. Jeg kan godt se det. Men præcis forid det er som Maja Kirstine siger, at det er forbindelsen til personen bag, der er med til at sælge, så gør det mig lidt bange. For kan JEG som person sælge? Kan Rikkeprikke sælge? Det er nok en kamp, der foregår inde i mit hoved. Her er vi ude i noget jantelov, selvværd osv. Og måske er det nemmere for mig, hvis jeg distancerer mig lidt fra det, og ikke sætter mig selv så meget på spil?
  Jeg ved det ikke, og nu blev det måske lidt tung snak, men det er jo netop sådan jeg er. Jeg er tung snak og tunge tanker, og hvor godt sælger det lige??!!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>