Stenalderbrød og lchf boller som redningsplanke

Jeg er røget i sukkerfælden. Bum. Og det møg er som narko for mig. Jeg forsøger, at kæmpe mig ud på den anden side, og ja, det er virkelig en kamp. For jeg vil bare have sukker! Jeg skal love for, at jeg endnu en gang, har fået bekræftet, at både sukker og korn ikke dur for mig. Uanset hvor meget jeg gerne vil leve side om side med bare lidt, så kan jeg mærke, at det bare ikke dur. Jeg er træt, oppustet så jeg ligner én i 5. måned og jeg har ondt i maven. Øv, hvor er det træls. Jeg har kunne klare mig længe med lidt sødt, men uden korn. Men der skal ikke meget til. Et par fødselsdage og en påskeferie, så var jeg fanget igen. Det ER bare svært at undgå sukker og korn, når man er til fødselsdag og påskefrokost. Jeg må simpelthen finde nogle redskaber til fremtiden, for det er en alt for stor kamp, det her.

Jeg er jo så også røget i brød fælden. Og i et forsøg på at slippe ud af det igen, ved jeg ikke om det er smart, at bage nogle erstatninger eller om jeg helst skal undgå det. Jeg satser på det første, for jeg kan ikke helt overskue at slippe alt på en gang igen. Så jeg har bagt stenalderbrød og nogle melfri boller i dag. Så må det få mig igennem den værste tid, hvor jeg skal slippe de kulhydrater igen.

Blanding til Stenalderbrød

Stenalderbrød klar til ovnen

Min Ronja mus

Stenalderbrød og low carb  boller

Stenalderbrød og low carb boller

Jeg fik hjælp af min lille mus. Hun er god til at hælde, røre, holde med selskab og stille spørgsmål.

Til et stenalderbrød brugte vi:

100 gram græskarkerner

100 gram solsikkekerner

100 gram sesamfrø

100 gram mandler (eller andre nødder)

100 gram hørfrø

50 gram chiafrø (kan udelades)

1 dl. oliven olie

5 små æg

1/2 tsk. salt

Vi blandede det hele i en skål, og hældte det derefter i en lille brødform. Det bagte i knap en time ved 160-170 grader.

Jeg påstår absolut ikke, at jeg har opfundet den dybe tallerken med den her opskrift, den er set mange andre steder, det her er bare den blanding, jeg lige havde til i dag. Og det smager jo godt næsten uanset hvilke kerner og frø, man bruger.

Jeg bagte også nogle lchf (low carb high fat) boller, I kan finde opskriften her Det er nogle af mine favorit low carb boller. Sådan en nybagt bolle med tandsmør og en tyk skive ost. Så er jeg et skridt nærmere en low carb hverdag igen.

7 tanker om "Stenalderbrød og lchf boller som redningsplanke"

  1. Vikki Träger

    Velkommen i klubben søde Rikke :-/
    Jeg er også godt og grundigt fanget i den onde cirkel – klarede ellers næsten to uger nu her, men i går og i dag er det kørt helt af sporet igen. Og så kan man sidde der og sværge, at man aldrig rører skidtet igen, men allerdde et par timer efter (max!!!) Er trangen uimodståelig – det er fandme utroligt altså. Det burde være forbudt det skidt :-(

    Svar
      1. Vikki Träger

        Damn it! Håber snart du kommer ud af cirklen :-(
        Jeg er kommet ud – men jeg har også haft maveonde og ligger i sengen to dage, så har nærmest ingenting spist.

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>