Hjemmerøget hornfisk

Hold op, jeg er langt bagud i indlæg! Der har været så meget andet på programmet i den sidste tid, så jeg er slet ikke nået hertil. Jeg er også bagud i mails, overførsler og meget andet. Det prøver jeg at få rettet op på i dag. Og så er vaskemaskinen gået i stykker ja, det har ikke noget med det andet at gøre, det havde jeg bare lyst til at fortælle, så I kan sige øv sammen med mig. Nå, men siden sidst er vi begyndt at ryge. Altså fisk. Ham faren har fanget en hel fryser fuld af hornfisk. Han ramte en heldig dag ved Kronborg, det gav ham 24 fisk på 1,5 time. Bum!

Vi har haft en rygeovn stående længe. Af en eller anden grund, har han ikke fået gang i den før nu. Men nu er der godt nok også fyret op, skal jeg love for. Mange mener stadig, at hornfisk er en skidtfisk (WTF?), men det handler nok mere om, at hornfisk er et stort pillearbejde med benene. De er da i det mindste grønne, så de er til at se.

Anyway, vi har fået røget hornfisk et par gange i den her uge. Og jeg siger jer bare, det er lækkert! Og nemt. De bliver røget i ca. 12 min. og så er benene ydermere nemmere at pille ud, end når de er stegt. Inden man ryger dem, skal de saltes. Gerne natten over, men nogle timer skal de i hvert fald have med salt. Noget af al væden skal ud af fisken, så den bliver mere fast og lækker, når den bliver røget. Og så vil jeg ikke gøre mig klogere på rygning af fisk, end jeg egentlig er, men jeg kan give dig et link, til storrygeren, der ved hvad han snakker om. Jeg ville egentlig bare sige, at det der med at ryge sine egne fisk, i en lille transportabel rygeovn, det er en ret hyggelig ting, og det kan i hvert fald godt anbefales som alternativ til de store bøffer på Weberen her i løbet af sommeren.

Hjemmerøget hornfisk

Hjemmerøget hornfisk

Hjemmerøget hornfisk

Hjemmerøget hornfisk

Hjemmerøget hornfisk

Man kan ryge stort set al slags fisk, så prøv jer frem. Vi røg også en lille rødspætte den ene gang, og det var virkelig lækkert. Sådan en ovn kan tages med på skovturen, den kan bruges på altanen, på stranden osv. God fornøjelse.

2 tanker om "Hjemmerøget hornfisk"

 1. Jane

  Sejt og meget DIY-agtigt!

  PS: jeg er også bagud. På alting. Rengøring, oprydning, vasketøj, sende faktura, forberede foredrag, infomateriale, visitkort, synopsis til ny bog, blablabla, og mails… Fx er jeg lidt sent på den mht. at svare på den mail, du sendte mig for snart en måned siden. Der er bare hele tiden noget, der kommer i vejen og hvis der ikke er, er der altid lige noget, der skal pinnes. Indlægger snart mig selv til afvænning. I øvrigt synes jeg også vi skal arrangere en middag i løbet af sommeren. Det var fx en af de ting, jeg ville skrive om i mailen :-)

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Det er egentlig meget rart at vide, at andre også halter bagud. Og det er jo lige det med prioriteringerne, og det med at pinne, er altså ret højt på listen :D Og det bliver man ligesom aldrig færdig med, så hvornår jeg nogensinde når til resten, det ved jeg virkelig ikke!!

   Du er ikke den eneste, der er en måned om at svare mails (host host), så det skal du såmænd ikke tænke på. Men hey, jeg er frisk på en middag, så du siger bare til :)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>