Lav dine egne basilikum stiklinger

Basilikum siklinger

Endelig blev det tid til at få lidt ud i potter i verdens mindste have. Det er ikke meget vi kan have, men en ting, vi altid har, er krydderurter. Og det er der jo så mange grunde til. For det første, så er det voldsomt tilfredsstillende, at gå ud i haven og plukke persillen, basilikummen, mynten, dilden eller hvad det nu måtte være, og bruge det helt freeesh. For det andet, så sparer man jo en formue, ved at være selvforsynende på det ene punkt. Helt ærlig, en lille dusk persille er efterhånden svær at opdrive til under 12 kr, og så er man heldig, hvis den overhovedet smager af persille! Vi bruger rigtig mange krydderurter om sommeren, og vi bruger stort set ingen penge på det.

En nem og billig måde at sikre sig basilikum sommeren over, er at lave sine egne stiklinger. Det eneste det kræver, er at købe en enkelt potte basilikum, og så dele den op. Du klipper det antal stilke af som du vil ende med at have af planter, og så sætter du hver enkelt lille plante i lidt vand, vi har brugt snapseglas, og så dækker du glasset med søvlpapir, så al lyset bliver lukket ude. Efter 4-5 dage skifter du vandet i alle de små glas, og dækker dem til igen. Efter i alt 10 dage (ca.) så har de små planter fået fine rødder. Så skal hver lille plante i en potte, de skal vandes, og så skal de stå lunt. Vores står i verdens mindste drivhus i verdens mindste have, men de kommer stadig ind om natten. Basilikum kan ikke lide kulde.

Nu bliver hver lille plante til en stor basilikum. Det tager sådan set ikke ret lang tid, og hvis du plukker dem rigtigt, så skyder de igen og igen. Tag enkelte blade af, man skal ikke bare klippe toppen eller andet voldsomt.

Vand dem ofte, nus lidt om dem og vær sød ved dem, så har du basilikum helt ind i efteråret, kun ud af sådan en enkelt plante fra supermarkedet eller planteskolen.

Basilikum kan du også sagtens plante selv, men det har vi ikke haft ret meget held med, og det her er ærligt talt dejlig nemt, og ret succes sikkert.

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Basilikum siklinger

Og p.s. Nej, det er ikke min hånd på billedet, herhjemme er det ham faren, der har de grønne fingre.

Og så vil jeg komme videre i teksten. Jeg skal gøre mig præsentabel, for i eftermiddag skal jeg i fint selskab. Jeg er lidt nervøs og spændt, men jeg har heldigvis allieret mig med en god ven, som kan holde mig i hånden, hvis det skulle blive nødvendigt. Men det fortæller jeg nok mere om i morgen, hvor jeg også viser noget frem, som jeg har syet til MIG.

En tanke om "Lav dine egne basilikum stiklinger"

  1. annette

    hej Rikkeprikke!

    Mange tak for tippet om basilikumstiklingerne. Det skal jeg også prøve.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>