Kakaosmør

Kakaosmør

Nu er jeg ikke ligefrem den smørforskrækkede type længere, tværtimod. Jeg er vild med smør. God ægte økologisk smør. Sådan har det ikke altid været. Jeg har bestemt været på Kærgården bølgen, og på den bølge, hvor man slet ikke spiser fedtstof. Jeg er helt sikker på, at jeg nu er blevet klogere og sundere ved at vælge smørret til, og rigeligt af det. Længe leve ægte mad med smør til.

Hvidløgssmør, persillesmør, urtesmør osv, det kender vi, og det smager jo fantastisk!! Men hvad med kakaosmør? Jeg kendte det i hvert fald ikke, før jeg selv fandt på det. Og det var et simpelt eksperiment med et rigtig godt resultat.

5-7 dadler klippet i 2-3 stykker hver, lagt i blød i koldt vand i 30-60 min.

2 spsk. god kakao

100 gram blødt smør

Hæld vandet fra dadlerne (det kan bruges i bagværk til at give sødlig smag) og blend de tre ingredienser i minihakkeren eller andet. Jamen, det var det!

Kan du se det for dig, iskoldt kakaosmør på en pandekage med bananstykker ovenpå? Ronja har spist det på knækbrød med stor fornøjelse. Sig til, hvis du finder på lækre anvendelsesmuligheder, så lover jeg det samme ;)

 

6 tanker om "Kakaosmør"

 1. Stine

  Orh ja manner!! :-P Det lyder eddersparkme lækkert! Det vil jeg prøve, og snarest muligt… Jeg ser tydeligt pandekagerne for mig og kan forestille mig det også er godt på nybagt kernebrød eller på vafler (har dog ikke et vaffeljern). Der må være uanede muligheder.. :D

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg har heller ikke noget vaffeljern øv bøv, men mine unger har fundet ud af, at jeg ønsker mig et i fødselsdagsgave, og jeg tror godt, de kan se fordelen i, at overtale ham faren til, at det er øverst på listen :D

   Svar
 2. frk. sveske

  Hej Rikke,
  Virkelig en kombination, som må afprøves – er dadlerne/ det søde meget afgørende for smagen? Tænker bare at blande den milde raw cacao med smør…
  Tak for inspiration.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Jeg har kun prøvet det med dadlerne, men det var egentlig bare for at give det ekstra sødme, og gøre den lidt lettere, men jeg tror da sagtens, du kan lave den uden, når nu det er dig :) Du behøver jo ikke nødvendigvis, at det skal være så sødt, som et par 5 årige ;)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>