Mine bedste kanelsnegle

Det er faktisk ikke nemt, at lave rigtig gode kanelsnegle. Det har det i hvert fald aldrig været for mig, og jeg er altså sagt i al ydmyghed ikke den værste bager man kan opstøve. Jeg synes altid, det færdige resultat irriterer mig en smule. Enten er alt fyldet forsvundet under bagningen, eller også er de tørre, så snart de er kolde. Og eftersom jeg, når jeg først er i gang, får bagt minimum 30 kanelsnegle, så kan selv vores familie altså ikke nå at konsumere dem alle, inden de er blevet kolde og tørre. Ja, man kan da smide nogle i fryseren, men helt ærlig, hvor tit får man lige gjort det?!

Men lige før vores sommerferie fik jeg faktisk bagt en portion, som jeg er godt tilfreds med. Løsningen på det med fyldet, var rimelig simpelt, jeg lavede dem i en størrelse, så de kunne blive bagt i muffinforme af papir. Det har andre muligvis regnet ud for længst, og jeg har da også tænkt på det tidligere, men jeg har ikke lige fået det gjort. Nå, men det virkede altså rimelig ok efter hensigten. Og så var der det med de tørre kolde snegle, det fik jeg også bugt med. Jeg brugte min opskrift på fastelavnsboller! Den opskrift er jo toplækker, og pludselig slog det mig, at den da ville virke til kanelsneglene også. Og ja, jeg kan godt gå længe og rumstere over den gode kanelsneglsdej.

Kanelsnegle

Her snakker vi jo ikke überlækre wienerbrødskanelsnegle, som man f.eks. finder i Claus Meyers bagebog, men come on Claus, det tager jo flere dage at bage de snegle, og man skal jo nærmest op om natten undervejs, og helt ærlig, den slags tålmodighed og hengivenhed har jeg bare ikke.

Så her er min version af lækre bløde absolut ikke tørre kanelsnegle:

100 gram smeltet smør

1,5 dl. mælk

25 gram gær

75 gram sukker

1 tsk kardemomme

lidt salt

6 dl. økologisk mel

Fyld:

100 gram blødt smør

3 spsk. kokossukker (eller anden sukker)

2 spsk. stødt kanel

Hæld mælken i det varme smør, så det lige bliver lunt, og hæld det over gæren. Når gæren er opløst, så tilsæt resten. Hold lidt mel tilbage, så du ikke får en for tør dej. Den skal kun lige være, så den ikke klistrer. Når den har hævet, så har melet suget en masse væske, så den bliver mere tør efter hævning. *Økologisk mel suger mere end ikke-øko, så du skal muligvis bruge en lille smule mere, hvis du ikke bruger øko. Lad dejen hæve en times tid.

Rul herefter dejen ud til et stort rektangel, og smør kanelfyldet på, du skal ikke spare på det. Rul dejen samme som en roulade på den lange led, skær i skiver på ca. 1 cm. Inden du lægger dem i muffinformen, så tag lige den åbne ende af sneglen og fold den ind under sneglen, så den ikke smutter for meget op under bagningen.

Lad dem hæve endnu en gang i en halv times tid og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Bum bum, lækre kanelsnegle til alle, og også lidt til fryseren, hvis du er typen, der lige får gjort den slags.

2 tanker om "Mine bedste kanelsnegle"

 1. sif

  Jeg har set din opskrift på kanelsnegle og vil kast mig ud i den, da de lyder gode.

  Jeg bliver lidt i tvivl, om hvor mange der er til i din opskrift – er det 30 eller? smiler

  Håber at hører fra dig.

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Hej Sif,
  Jeg vil tro du får 20-25 ud af dem alt efter størrelse. Jeg tror, de fleste jeg fik ud af portionen er vist på billedet.
  God fornøjelse med dem og tak for din kommentar :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>