Mine oopsies

Hvis man kender lidt til lchf (low carb high fat) verdenen (som efterhånden er vokset sig gigantisk i DK), så kender man også Oopsies. Et helt igennem fjollet navn, som jeg ikke forstår. Det er fra de svenske lchf´ere så vidt jeg kan regne ud. Måske var der en, der lavede dem ved en fejl engang og sagde oops? Skørt navn i hvert fald.

De originale oopsies synes jeg er lidt for vandbakkelse agtige, de giver mig ikke helt det, jeg gerne vil have, som erstatning for det brød, jeg ikke længere spiser. Og så orker jeg ikke det der med at dele æg op i piske i to skåle, så jeg har lavet min egen variant, som har sesammel i, og som bare er pisket i en enkelt skål for nemheds skyld.

Sesam oopsies lchf

Oopsie sandwich med mayo, ost, salat og tomat.

Sesamoopsies:

3 æg

1/2 tsk. salt

1/2 tsk. bagepulver

100 gram Philadelphia original (ikke light!)

1 spsk. Husk (loppefrøskaller)

3 spsk. sesammel

Pisk æg og Philadelphia sammen til en ensartet masse, tilsæt resten af ingredienserne og pisk igen.

Fordel dejen i klatter på bagepapir, der bliver 8-10 stykker af den her portion alt efter størrelse. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20-25 minutter. Kig til dem, når de er gyldne og faste, så er de færdige.

De kan bruges som sandwichbrød, burgerboller eller andet i den dur. Den her oopsie variation deler førstepladsen over lchf brød for tiden, med Jane Faerbers grøntsagsfladbrød fra hendes über lækre bog Spis dig mæt og glad.

 

8 tanker om "Mine oopsies"

  1. Stine

    Genialt! Magter heller ikke det der med at dele æg og piske i op til flere skåle ;) Har derfor kun lavet oopsies (og ja, virkelig fjollet navn) én gang, men nu vil jeg da prøve igen :)

    Svar
  2. Jette

    Tak for den opskrift! Jeg har kun prøvet oopsies een gang… ikke fordi jeg ikke kunne lide dem, men fordi jeg – ligesom du – syntes det var lidt for omstændigt med de der æg! Nu har jeg lyst til en stor lækker burger af din variant ; )

    Svar
  3. Jannie Kruse

    Hejsa :-)
    Har netop set denne opskrift og syntes det er genialt at man ikke skal dele æggene…. :-) Har du nogen ide om hvad man kan erstatte Philadelphia med hvis man ønsker at udelade mælkeprodukter fra sin kost? Og kan man erstatte Husk med fiberhusk i samme mængde??
    Vh Jannie

    Svar
    1. Rikke Forfatter

      Hmm, nej, jeg ved ikke lige, hvad der kan erstatte osten. Måske den fede del af kokosmælk? Det er mit bedste bud, men jeg er ikke overbevist.

      Det er den grønne fiberhusk jeg bruger :)

      Tak fordi du skrev :)

      Svar

Skriv et svar til Jannie Kruse Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>