Knasende knækbrød uden hvedemel

Hjemmelavet knækbrød

Så lykkedes det mig, at få lavet en portion knækbrød uden hvedemel, som smager helt vildt godt. Jeg har forsøgt mig et par gange tidligere, men jeg har ikke været helt tilfreds med resultatet. Det er jeg her. Og hvor er det dog nemt.

Her er hvad jeg brugte til 2 bageplader knækbrød:

2,5 dl. solsikkefrø

2 dl. hørfrø

1 dl. sesamfrø

4 spsk. fiberhusk

4 spk. sesammel

1 tsk. salt

1/2 dl. oliven olie

4 dl. vand

Bland alle ingredienser og lad det hvile 10-15 min. mens ovnen varmer op til 150 grader. Del dejen i to og rul den ud på to bageplader. Jeg gør det ved at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og så bruge en kagerulle. Det skal være ret tyndt, det fylder stort set hele pladen. Du kan så skære dejen i firkanter allerede nu, hvis du vil have nogle fine kantede stykker. Det glemmer jeg som regel, og knække det bare i stykker, når det er bagt og kølet ned. Det giver lidt rustikke stykker knækbrød, men pyt, jeg er ikke sart på det punkt. De skal bage ca. 40 min. hold øje med dem og når de er gyldne og du synes de virker sprøde, så er de færdige.

God fornøjelse og velbekomme.

11 tanker om "Knasende knækbrød uden hvedemel"

  1. Rikke Forfatter

   Fedt :) De er gode ikke? Mine holdt sig sprøde i flere dage, jeg spiste det sidste i går (med fiskefrikadeller på hehe) og der var de stadig gode :)

   Svar
 1. Katrine

  Hej Rikke. Virkelig gode knækbrød! :) jeg lavede dem også med græskarkerner i stedet for solsikke og kartoffelmel i stedet for sesammel da jeg ikke lige havde det. Har du nogen erfaring med hvordan de kan holdes sprøde? Jeg lod dem køle af i et par timer og lagde dem så i en kagedåse men de blev bløde kun et par timer efter :(

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Hej Katrine,
   Dejligt du kan lide knækbrødene. Virkelig ærgerligt at de er blevet bløde :( Jeg har altså ikke selv oplevet det. Mine har holdt sig spørde i flere dage i en kagedåse. Måske det er pga kartoffelmel, det er ikke noget, jeg nogensinde har bagt med, så jeg skal ikke kunne sige, om det spiller ind, men eftersom det er den ændring du har gjort, så vil mit bud ligge i den retning. Hvis du bager dem igen, så undlad i stedet helt mel, hvis ikke du har sesammel, det vil jeg tro, gør en forskel :)

   Svar
 2. Rikke Forfatter

  Hej Susanne,
  Nej det har jeg ikke. Jeg kunne forestille mig, at det ikke vil være helt vellykket. Men det er bare et gæt :) Du må endelig give din erfaring videre, hvis du prøver :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>